Znojmo: Obchvat - u nemocnice už pokládají asfalt, za měsíc se tato část zprovozní

08.11.2017 18:02

Některé stavební objekty na aktuálně stavěné trase obchvatu od kasárenské po únanovskou křižovatku se pomalu zazimovávají, na jiných je čilý ruch. Nejvíce práce mají stavbaři na křižovatce u nemocnice, kde mají 10. prosince zprovoznit most, přes který se bude nově jezdit ze Znojma do Únanova.

Znojmo: Obchvat - u nemocnice už pokládají asfalt, za měsíc se tato část zprovozní
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Je dobře, že vše pokračuje tak, jak má. Občas se samozřejmě musí řešit nenadále situace, jako to bylo naposledy s tím, jakou nejkratší a nejbezpečnější cestou budou sanitky po dobu stavby jezdit do nemocnice. Nicméně se nám povede společnými silami vždy najít schůdné řešení pro obě strany,“ připomíná starosta Znojma Vlastimil Gabrhel, který stavbu obchvatu bedlivě sleduje.

Na některých místech trasy obchvatu je už téměř klid, jinde se pracuje ostošest. „S pracemi na mostech u silnice na Prahu, přes potok Leska a u židovského hřbitova jsme pro letošní rok prakticky hotoví, dané objekty zazimujeme a vrátíme se k nim zhruba na konci února. Pracuje se na přeložce vodovodu u hlavního tahu na Prahu, pokračujeme s navážkou násypů u Přímětické ulice a nejvíce práce máme nyní na mostu u nemocnice, kde se v těchto dnech pokládá litý asfalt a živičné vrstvy. Jedná se vlastně o poslední fázi prací před tím, než se most zpřístupní dopravě,“ vysvětluje za stavbaře Roman Daniel ze společnosti Silnice Group.

Dopravní komplikace v zatáčce k nemocnici by měly v následujících týdnech zcela pominout, do týdne by tu měl platit obousměrný provoz. Přesto nabádáme řidiče k ostražitosti, neboť přece jen projíždějí stavbou. Uzavírka Únanovské ulice potrvá do avizovaného 9. prosince, 10. prosince by se měli po novém mostě a nové silnici na Únanov projet první řidiči.

Vybraná data ke stavbě (od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…