Znojmo: Ohlédnutí za investicemi v roce 2019

28.12.2019 11:29

Rok 2019 se ve Znojmě se vyznačoval velkými investičními akcemi, jako jsou revitalizace veřejného prostranství v Hradní ulici, probíhající rekonstrukce Staré školy u Louckého kláštera či oprava základní školy Jubilejní park. Během roku, ale proběhla i řada menších – neméně významných stavebních akcí.

Znojmo: Ohlédnutí za investicemi v roce 2019
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Přístavba MŠ Loucká
V roce 2019 se pokračovalo v pracích v MŠ Loucká. Předchozí rok díky přístavbě přibyly školce nové prostory a bezbariérový přístup, letos se stavba na jaře dotáhla do konce. Opravila se fasáda, vstupní schodiště a vznikla například nová logopedická třída. Součástí rekonstrukce bylo také pořízení veškerého nábytku, opravy sociálního zařízení, podlahové topení aj. Rekonstrukce a přístavba si vyžádaly investici 8,9 mil. korun, přičemž z letošní rozpočtu bylo hrazeno 1,7 mil. korun.

Opravy škol
Do základních škol v roce 2019 putovalo přibližně 19,5 milionů celkem. Přes léto proběhla např. rekonstrukce střechy na základní škole v Konicích (více než 4 mil. korun), na ZŠ Mládeže (objekt Vrchlického) zase stavební úpravy sociálního zařízení a zázemí (více než 2,2 mil. korun) a téměř 12 milionů již bylo vloženo do probíhající rekonstrukce ZŠ Jubilejní park, kde je v současné době už nové opláštění, okna, fasáda a pracuje se na vnitřních úpravách.

Městský dům na Slepičím trhu
Městský dům na Slepičím trhu, kde se také nachází vchod do Znojemského podzemí, doslal letos novou fasádu průčelí i nádvoří, vyměnila se část oken a opravily se i dveře. Součástí stavby byla i nová soustava ochrany před bleskem. Investice města tu činila více než 3,6 milionu korun, přičemž částku 565 000 korun pokryla dotace z Ministerstva kultury z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón pro rok 2019.

Zateplení střechy na Vančurově ulici
Další investice, ve výši 4,6 milionů korun, letos putovala do domu s pečovatelskou službou na Vančurově ulici, kde místy střechou teklo. Proto se přistoupilo k rekonstrukci a zateplení střechy na dvou bytových budovách.

Sanace skal
V létě proběhla již 4. etapa sanace skal. Tentokrát na dvou skalních stěnách v údolí Dyje – pod ulicí Vinohrady a v ulici U Obří hlavy. Sanace stála město 3, 9 mil. korun, z čeho z čehož 85 % nákladů (3, 4 mil. korun) pokryla dotace z Operačního programu Životní prostředí.

Rekonstrukce ulic
Investice letos putovaly také do komunikací ve Znojmě. V ulicích Bala a Na Vyhlídce mají nový povrch, chodníky, zrekonstruovanou opěrnou zeď a nové veřejné osvětlení s LED svítidly (8,6 mil. korun). Opravený povrch a chodníky má i ulice Otokara Březiny (7,3 mil. korun) a rekonstrukce povrchu spolu s vybudováním chodníku a osvětlení proběhla v ulici U Rybníka v Příměticích (4,7 mil. korun). Další ulicí s novým povrchem a chodníkem je ulice Legionářská (7 mil. korun).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…