Znojmo: Podnikatelské grémium přizvalo k jednání CzechInvest

05.10.2023 22:09 | Tisková zpráva

Jak může CzechInvest pomoct Znojmu a Znojemsku? Co nabízí pro město a co pro místní podnikatele? Odpovědi na tyto otázky přineslo v pořadí třetí podnikatelské grémium, na němž se sešli představitelé města a podnikatelů na jedné straně a hospodářské komory a agentury na podporu podnikání a investic CzechInvest na straně druhé.

Znojmo: Podnikatelské grémium přizvalo k jednání  CzechInvest
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vít Čermák, ředitel regionální kanceláře CzechInvest, seznámil přítomné s portfoliem činností agentury, která se nověji více zaměřuje na inovace, podporu startapů a technologických firem, ale stejně tak rozvíjí poskytované služby směrem k obcím. Příkladem může být tržiště pro obce, které propojuje municipality a podnikatele a usnadňuje jim spolupráci.

„Jedním z našich hlavních záměrů bylo prodiskutovat se zástupcem CzechInvestu možnosti konkrétní podpory malých, případně začínajících podnikatelů. Mluvili jsme o pomoci a mentoringu při budování firmy, účastníci se zajímali i o dotace a semináře,“ přiblížila přínos setkání se zástupcem agentury CzechInvest místostarostka Petra Svedíková Vávrová. Ta také avizovala, že na jaře odstartuje série seminářů agentury CzechInvest, které budou zaměřené na podporu a rozvoj podnikání v našem regionu.

Přítomnost ředitele regionální kanceláře CzechInvest ocenili také účastníci Podnikatelského grémia. „Na podnikatelském grémiu už jsme za naši společnost podruhé. Dneska jsme se měli možnost seznámit s agenturou CzechInvest a její nabídkou. Jsme opravdu rádi, že se město snaží vytvářet podmínky pro podnikatele. Díky iniciativě města se mohou podnikatelé seznámit s možnostmi podpory a vůbec se dozvědět o možnostech, které mohou využít pro svůj byznys,“ zhodnotila zářijové setkání Lucie Svobodová, která zastupuje dopravní společnost zabývající se železniční přepravou.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36091 lidí

Vedení města iniciovalo v rámci setkání také debatu k důležitým strategickým projektům, které by měly v budoucnu podpořit rozvoj podnikání ve Znojmě. „Vedli jsme debatu o podnikatelském inkubátoru a coworkingovém centru, které ve Znojmě citelně chybí. CzechInvest by nám s realizací mohl pomoci,“ nastínila místostarostka Svedíková Vávrová. Vedle toho došlo i na téma rozvoje spolupráce mezi firmami a školami. „Dohodli jsme se, že společně s agenturou CzechInvest a s krajem oslovíme místní střední školy a budeme pomáhat s jejich dalším propojováním s místními firmami,“ uvedla Svedíková Vávrová.

S ohledem na významnou orientaci agentury CzecInvest na inovace a technologický rozvoj firem a regionů, došlo v rámci debaty také na potenciální záměr vybudovat ve Znojmě vědecké a výzkumné centrum. „To je samozřejmě dlouhodobější vize, nicméně shodli jsme se na tom, že na ní budeme postupně pracovat. CzechInvest má know-how i dotační programy zaměřené právě na podporu vědy a výzkumu, zejména pokud jsou do výzkumných projektů vedle vysokých škol a výzkumných pracovišť zapojené i firmy. To je to, co do našeho regionu přitáhne další investice a celkově nás to posune dopředu,“ dodala Svedíková Vávrová.

Platforma podnikatelského grémia funguje od začátku tohoto roku. Témata si přitom volí sami jeho účastníci. „Je pro nás důležité, aby byla setkání pro místní podnikatele co největším přínosem. Necháváme tedy na nich, aby si sami určili, jaká témata jsou pro ně v současné chvíli zásadní, a podle toho chystáme další setkání,“ vysvětlila Svedíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…