Znojmo: Prohlédněte si památky zblízka a zdarma

29.08.2019 19:33

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) každoročně v září otevírají veřejnosti brány památek, budov, objektů a prostor. A to včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. Ve Znojmě budou vybrané památky otevřené zdarma od 7. do 11. září.

Znojmo: Prohlédněte si památky zblízka a zdarma
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Ve Znojmě mohou návštěvníci zavítat do znojemských věží (Radniční, Vlkovy, Prašné a Nové), do Expozice pivovarnictví, do podzemí nebo do objektů Jihomoravského muzea Znojmo. To nabídne prohlídky znojemského hradu a otevře své výstavy a expozice i v Domě umění a v minoritském klášteře.

Zajímavý bude i doprovodný program. Jižní hradební příkop pod Kapucínskou zahradou nabídne 8. září od 10.00 do 12.00 hodin střelbu z luku, sokolnickou ukázku i ukázky zbraní a zbroje a speciální program pro děti připravuje Jihomoravské muzeum ve Znojmě. Zajímavé informace z muzejního žurnálu dětem prozradí v Domě umění (6. září) a v minoritském klášteře (7. září). Půjde o samoobslužný program související s aktuálními expozicemi a výstavami muzea. Pro dospělé muzeum pořádá speciální prohlídky hradu na motivy knihy Vlastimila Vondrušky s názvem Za duchem hradních katakomb, proběhnou v úterý 10. září v 15:00 a v 16:00 hodin.

Dny evropského dědictví jsou významnou celoevropskou kulturně poznávací, společenskou a výchovnou akcí. Jejich cílem je hledání cest ke kořenům naší, evropské i světové civilizace. V České republice otevřou památky desítky měst od 7. do 15. září. Národní zahájení se uskuteční 7. září a hostitelem bude Litomyšl. Národní téma pro rok 2019 je Památky a zábava. Více ZDE.
Ve Znojmě akci pořádá město spolu s partnery, kterými jsou Znojemská Beseda, Jihomoravské muzeum a Vodárenská akciová společnost, která návštěvníkům otevírá vodojem na náměstí Republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…