Znojmo: Projekt na krytý bazén není ani tajný, ani předražený

26.02.2014 15:50

Znojemská radnice se ohrazuje proti tvrzením, která se objevila ve lživém článku Karla Fialy ve Znojemském týdnu v pondělí 24. února. „Projekt na výstavbu krytého bazénu v areálu Louka není ani tajný, ani astronomicky drahý, jak uvádí pan Fiala ve svém článku. Za zpracování studie jsme Architektonické kanceláři Burian – Křivinka zaplatili ne dva a půl milionů korun, ale pět set devadesát tisíc bez DPH,“ uvádí na pravou míru informace starosta Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Projekt na krytý bazén není ani tajný, ani předražený
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Projekt výstavby krytého bazénu radnice plánuje také detailně projednat s občany, jak ostatně již avizovala v říjnu loňského roku. „Jsme si vědomi toho, že jde o velkou, nákladnou, ale i důležitou stavbu, která se bezprostředně dotýká nejen plavecké veřejnosti, ale celého Znojma. Od začátku se tímto projektem zabývá speciální pracovní skupina, složená ze zástupců města, architektů a odborné plavecké veřejnost. Také občané mají být detailně seznámeny s tím, proč se o výstavbě krytého bazénu v Louce uvažuje, jaké to s sebou přináší výhody a nevýhody a jak bude areál vypadat,“ dodává starosta. Veřejné projednání, kde budou mít Znojmáci možnost vyjádřit své názory, plánuje radnice na červen letošního roku.

Znojemští zastupitelé měli možnost se k danému projektu vyjádřit přednostně. „Dosud jsme obdrželi osm připomínek a podnětů. Nejprve se k námětům vyjádří zpracovatel studie a následně bude svoláno další jednání pracovní skupiny, kde se připomínkami budeme zabývat a navrhovat, jak je vypořádat. Těm zastupitelům, kteří je zaslali, děkuji za pomoc a spolupráci,“ doplňuje starosta. 

Podněty kromě technických detailů souvisely zejména se strategickým rozhodnutím, kdy a za kolik investici realizovat, kde má být krytý bazén umístěn a co bude s budovou dosavadních Městských lázní. „To jsou problémy, které budeme muset před přistoupení k dalšímu projektování vyřešit. Zároveň musíme mít na paměti, že nepřipraveností akce můžeme přicházet o dotační příležitosti, neboť mít stavebně povolený projekt je základní podmínkou pro čerpání dotací z EU,“ uzavírá starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

22:05 Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických d…