Znojmo: První mezinárodní konference v rámci projektu Centra obnovy společného kulturního dědictví

15.11.2018 14:33

Ve dnech 27. – 28. listopadu 2018 se v Louckém klášteře koná první přeshraniční odborná konference v rámci projektu Centra obnovy společného kulturního dědictví. Zvána je na ni odborná i laická veřejnost. Konference nese název Význam kulturního dědictví.

Znojmo: První mezinárodní konference v rámci projektu Centra obnovy společného kulturního dědictví
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vývoj měst a vesnic, jejich proměny, kulturní význam krajiny, urbanistických celků a jednotlivých staveb. V čem vlastně spočívá hodnota kulturního dědictví? Jde o výjimečné stavby? Jakou roli hrají venkovské usedlosti a sídla? Řemeslné detaily? Jaké je využívání krajiny? Jak se do života promítají místní zvyky a kultura? Jaké je dnešní význam sakrálních objektů?

?A především: Jak toto vše vidí odborníci z České republiky a Rakouska? Odpovědi na tyto a další otázky budou hledat mj. Petr Kroupa, ředitel odboru památkové péče Kanceláře prezidenta republiky, Petr Fedor, vedoucí odboru kultury a památkové péče na Jihomoravském kraji či Christian Hanus, děkan fakulty Vzdělávání, umění a architektury na Donau-Universität Krems. Mezi řečníky bude i historik Jiří Kacetl, archeolog Marek Peška, architekti Markus Swittalek a Marek Štěpán, či Patrick Schicht z rakouské památkové péče.

Kompletní program a další informace jsou k nalezení na webových stránkách konference www.col-conference.eu. Program konference i občerstvení je pro řádně registrované účastníky zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…