Znojmo: První žádosti v rámci balíčku První pomoci jsou schváleny

07.10.2022 13:44 | Tisková zpráva

Rada města Znojma schválila na svém posledním zasedání první žádosti o finanční příspěvek v rámci balíčku První pomoci. Proplaceno tak bude 26 žádostí o kroužek pro děti a 85 žádostí o bezplatné stravování ve školních jídelnách. „Naší snahou je obyvatelům ulehčit současnou nelehkou situaci,“ vysvětluje starosta města Znojma Jakub Malačka.

Znojmo: První žádosti v rámci balíčku První pomoci jsou schváleny
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Zákonní zástupci dětí, jejichž finanční situaci jim neumožňuje hradit stravné ve školních jídelnách, měli možnost do 15. září požádat o poskytnutí bezplatné stravy. Znojmo přijalo celkem 85 žádostí ze všech šesti základních škol, které město zřizuje. Celkově tak město vyjde podpora stravování dětí ve školách ve školním roce 2022/2023 na 422 444 korun.

V rámci opatření Kroužek pro každé dítě bylo prozatím schváleno 26 žádostí. Znojmo tedy nyní proplatí dětem kroužky v celkové hodnotě 39 200 korun. O tuto finanční pomoc z rozpočtu města až do výše 1 600 korun mohou žádat zákonní zástupci do 31. října 2022. Podmínkou je trvalý pobyt dítěte ve městě Znojmě a jeho městských částech. Žádosti jsou posouzeny odborem školství, kultury a památkové péče a následně projednány Radou města Znojma.

Více informací k balíčku První pomoci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…