Znojmo: Radnice schválila výměnu oken v bytech v městské památkové rezervaci

30.03.2012 14:59

Po létech nekonečného čekání se nájemníci v městských bytech v městské památkové rezervaci v centru Znojma konečně dočkají nových oken.

Znojmo: Radnice schválila výměnu oken v bytech v městské památkové rezervaci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Radní vypsali v březnu podlimitní výběrové řízení na veřejnou zakázku s názvem „Výměna dřevěných oken v bytech v majetku města Znojma.“  Předpokládaná cena zakázky dle zadávací dokumentace je 4 997 000,- Kč.

„Stav oken v městských bytech v centru Znojma je velmi špatný. Zejména v bytech, kde jsou osazena dřevěná okna, je situace katastrofální,“ popsal současnou situaci starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel.

„Vzhledem k tomu, že byty v Městské památkové rezervaci nebyly zahrnuty do našeho projektu KLÍČ 2018 (privatizace městských bytů nájemníkům), rozhodli jsme se celou situaci s nefunkčními okny urychleně řešit a zlepšit nájemníkům kvalitu bydlení.“

Podle starosty eviduje od roku 2008 příspěvková organizace Správa nemovitostí města Znojma (SNMZ) seznam domů s nevyhovujícím stavem oken v jednotlivých bytech v Městské památkové rezervaci.

„Většina oken netěsní a do některých bytů v případě deště dokonce zatéká,“ popisuje neutěšenou situaci ředitel SNMZ Ing. Tomáš Šturala. Krok radních vítá, přestože finanční prostředky na úhradu dřevěných oken zaplatí  SNMZ ze svého rozpočtu. 

„Zadání samotného výběrového řízení je velmi složité, protože v každém domě v Městské památkové rezervaci je jiný typ oken,“ podotknul Tomáš Šturala.  V rámci vypsané soutěže uchazeč nabídne cenu za jednotlivá okna dle městem dodaného technického náčrtu oken a ta se pak budou postupně během roku vyměňovat. „Jakmile bude vybrán vítěz soutěže, můžeme začít s postupnou výměnou oken dle našeho stanoveného harmonogramu,“ shrnul závěrem ředitel SNMZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

10:23 Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské…