Znojmo: Rodiče mohou hlásit své ratolesti do mikrojeslí

07.01.2017 8:32

V květnu loňského roku schválila rada města záměr zbudování a provoz mikrojeslí Mateřským centrem (MC) Miniklub Znojmo, jehož je město partnerem. Záměr se uskutečnil a dnes mohou rodiče hlásit své děti do nových mikrojeslí, které jsou součástí Akčního plánu Rodinné politiky města Znojma pro rok 2017.

Znojmo: Rodiče mohou hlásit své ratolesti do mikrojeslí
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Výběrové řízení na příjem dětí do mikrojeslí probíhá formou dotazníku a zároveň musí být dodrženy podmínky zaměstnanosti v rámci ČR, vzdělávání či registrace na ÚP rodiči dítěte. Mikrojesle budou otevřeny deset hodin denně, tak aby každý mohl své dítě dát do jeslí dle potřeby. Poplatek za pobyt dítěte se žádný neplatí, pouze rodič dá dítěti s sebou stravu a bude přispívat na jeho pobyt dle dohody, například na hygienické potřeby, sirup, čaj, aj. a prát jednou týdně povlečení do postýlek,“ uvedla Jolana Ambrosková, předsedkyně sdružení MC Miniklub Znojmo.

Mikrojesle jsou v aktivitách MC Miniklub Znojmo dalším krokem ke změně v péči o nejmenší děti. Znojmo se tak stává součástí pilotního programu vyhlášeným MPSV – ověření péče o nejmenší děti, který bude probíhat 33 měsíců. Republikový zájem o tuto službu byl dvojnásobný, žádalo 123 subjektů, z toho bylo 57 projektů schváleno k financování a z tohoto počtu jsou čtyři projekty MC Miniklub Znojmo.

„Byly nám schváleny tři lokality ve Znojmě a jedna v Hevlíně. V současné době se rozjíždí přípravné práce v ulici Dolní Česká a náměstí Svobody, které budou otevřeny v březnu. Od dubna pak otevřeme  prostory na ulici I.P. Pavlova v průmyslové zóně Znojma. Poslední mikrojesle vzniknou v květnu v Hevlíně, kde můžeme nadstandardně využívat celý Kinderwelt v areálu LAA Bomba. Celý projekt je hrazen státem, město Znojmo musí být partnerem bez finančního příspěvku a spolupracuje s námi na poli informovanosti veřejnosti,“ dodala Ambrosková.

Mikrojesle jsou koncipovány jako veřejná služba péče o děti, která nabízí pravidelnou profesionální péči o děti od šesti měsíců do čtyř let v kolektivu maximálně čtyř dětí. Personál musí splňovat odpovídající vzdělání a podstatný je také srdečný vztah k dětem. Zaručují kvalitu péče a finanční dostupnost pro všechny rodiče, kteří potřebují zajistit péči o své děti, zatímco pracují nebo studují.

Dotazníky k přijetí naleznete na stránkách Miniklubu znojmo:

 http://www.miniklub-znojmo.cz/sluzby/mikrojesle/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…