Znojmo: SeneCura SeniorCentrum Šanov organizuje pro své klienty kulinářské zážitky

17.01.2023 12:03 | Tisková zpráva

Kontakt s rodinou je pro seniory důležitou součástí života. SeneCura SeniorCentrum Šanov proto mezi aktivity zařazuje také Večeře při svíčkách, které patří mezi unikátní programy skupiny SeneCura. Klienti si tak mohou pozvat právě své blízké a znovu se ocitnout v roli hostitele.

Znojmo: SeneCura SeniorCentrum Šanov organizuje pro své klienty kulinářské zážitky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Klienti mají možnost jednou za rok pozvat své blízké na luxusní večeři. Naše jídelna, která mimochodem nedávno prošla kompletní renovací, se změní na prostor připomínající prestižní restauraci," říká ředitel SeniorCentra SeneCura v Šanově Michal Veleba.

Na přípravě atmosféry se přitom aktivně podílí i samotní klienti. Ať už oficiálním pozváním pro hosty či tím, že se slavnostně obléknou. Většinou se večeře podává pro více klientů a jejich rodin najednou, tak aby byla „restaurace“ plná. „Naposledy jsme podávali menu pro 45 osob," říká šéfkuchařka SeniorCentra Šanov Jana Gazdová.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17817 lidí

Ta také připravila společně s kolegy čtyřchodové menu: Kachní rillettes s marmeládou z červené cibule jako předkrm. Dále polévku - jemný celerový krém s vlašskými ořechy, praženou anglickou slaninou, krutony a petrželkou. Jako hlavní chod se podávala vepřová panenka Sous-vide se smetanovými žampiony, gratinovanými brambory a rozmarýnovým demi glace. A sladkou tečkou večera byl dezert ve formě jablečného koláče z křehkého těsta s lesním ovocem a vanilkovou omáčkou.

Příjemné prostředí zvýraznilo jak romantické osvětlení svíčkami, tak kvalitní víno, které personál podával během večeře. Na samotné organizaci celého programu včetně samotné obsluhy se podílí řada zaměstnanců napříč pozicemi, ať už aktivizační pracovníci, sociální pracovníci, nebo vrchní sestra a ředitel.

SeneCura SeniorCentrum Šanov nabízí sociální služby Domov pro seniory (ZDE) a Domov se zvláštním režimem (pro seniory trpící Alzheimerovou chorobu či demencí - ZDE). Svým klientům zde zajišťují péči 24 hodin 7 dní v týdnu. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče zde naleznete širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit. Domov je držitelem Značky kvality v sociálních službách, certifikátu Vážka od České alzheimerovské společnosti, Národní ceny Spokojený zákazník a certifikace paliativního přístupu v sociálních službách.
Skupina SeneCura je s více než 2000 lůžky přední nestátní poskytovatel pobytových sociálních služeb v České republice. V 17 SeniorCentrech nabízí pobytové sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem pro klienty s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence, Odlehčovací službu, nebo Denní stacionář. Zařízení SeneCura jsou založena na partnerství, spolupráci, inovacích, kvalitní péči, ale i na vysoké kvalitě života ve stáří. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…