Znojmo: Senioři se zapojili do Univerzity třetího věku

05.05.2017 20:16

V rámci Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity zrealizovalo Centrum sociálních služeb Znojmo pro klienty seniorského domova kurz Trénování paměti a dalších kognitivních funkcí. Slavnostní ukončení kurzu se uskutečnilo v letos dubnu. Třináct absolventek obdrželo Osvědčení z rukou manažerky pro koordinaci celoživotního vzdělávání na Masarykově univerzitě Barbory Haškové. K úspěšnému ukončení studia přišel osobně poblahopřát i místostarosta Znojma Jan Blaha.

Znojmo: Senioři se zapojili do Univerzity třetího věku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Univerzita třetího věku reflektuje zájem starších lidí s chutí a vůlí smysluplně trávit svůj čas, vzdělávat se, dovídat se novinky ze světa vědy a současně se seznamovat s lidmi a odborníky z praxe. Cílem kurzu bylo ukázat účastníkům, jak jsou v životě důležité kognitivní (poznávací) funkce, mezi které patří také paměť. Jak lze paměť lépe používat, a že může dobře sloužit i ve vysokém věku, víme–li, jak na to. Účastníci si zábavnou formou vyzkoušeli různá cvičení a hry důležité pro udržení dobré duševní kondice. Součástí jednotlivých setkání v rámci vzdělávacího programu byla vždy i stručná informace o mozku, paměti a poznávacích funkcích. Tyto informace byly doplněním k probíraným cvičením, kterými jsou např. smyslová cvičení, hudba, poezie, ale i pohybové dovednosti prstů a rukou.

Místostarosta Blaha ve svém blahopřejném projevu mj. uvedl: „Cílem vzdělávání je řečeno s Komenským, bystrý rozum, pevná vůle a dovednosti. Tento cíl byl beze zbytku ve vašem případě splněn. Vážím si vašeho rozhodnutí jít do toho, nezůstat pasivními seniory. Vaše studium je i osvětou pro mladé, příkladem, co znamená celoživotní vzdělávání.“

Průběh celého kurzu i vlastní zakončení hodnotila s povděkem i přítomná zastupující ředitelka Centra sociálních služeb Jitka Stašková. Slavnostní ráz symbolickému vyřazení absolventek dodali svým milým přístupem lektoři celého kurzu Zbyněk a Miroslava Dohnalovi, důstojnou tečkou pak bylo vystoupení znojemského pěveckého sboru Carmina Clara.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…