Znojmo: Sezóna Vinobusu odstartuje 1. července, s novinkami a v rámci Zadaxu

22.06.2020 9:52

Máte rádi víno a chcete degustovat? Chcete poznat sklepní uličky a krásné vinice Znojemska? Rádi byste poznali projekt jediný svého druhu v Česku? Pokud jste odpověděli alespoň na část těchto otázek ANO, pak je tu pro vás připraven Vinobus VOC Znojmo, jehož pátá sezóna odstartuje 1. července. A to hned s několika novinkami!

Znojmo: Sezóna Vinobusu odstartuje 1. července, s novinkami a v rámci Zadaxu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vinobus VOC Znojmo, to je 13 zastávek, 45 kilometrů a 20 vinařů. Na okruh po vinařsky zajímavých místech můžete ze Znojma vyjet ve třech časech – 10:00, 13:50 a 17:15 hodin, a to denně, kromě nedělí, až do 14. září. Díky Vinobusu se ze Znojma můžete vydat do jeho okolí, budete projíždět vinicemi, toulat se sklepními uličkami a zavítáte do několika vinařství.

"Naplno již funguje rezervační systém Vinobusu, a tak pokud chcete mít své místo jisté a víte, kdy s námi pojedete, neváhejte si místo zarezervovat na www.vinobus.cz (ZDE)," říká František Koudela, předseda VOC Znojmo. Po celou dobu cesty bude k dispozici vyškolený průvodce, který cestující seznámí nejen s tipy na výlety do okolí nebo místopisem, ale bude i rádcem při výběru vín nejen na degustačních zastávkách.

Anketa

Vadí vám údajný střet zájmů Andreje Babiše?

9%
91%
hlasovalo: 16982 lidí

"Vinobus nabízí na vybraných zastávkách možnost degustace, takových zastávek je sedm: Loucký klášter, Nový Šaldorf, Hnanice, Chvalovice, Vrbovec a dvě v Dobšicích - jedna z toho ve zbrusu novém a architekty oceňovaném sídle Vinařství Lahofer U Hájku. Ve Vino Hort v Dobšicích letos stavíme ve všech třech jízdách každý den. Degustovat lze samozřejmě i ve Vlkově věži na Masarykově náměstí ve Znojmě,“ doplňuje Koudela.

Vinobus je pro letošní sezónu zapojen do projektu Znojmo Zadax (#mastozadax). "V principu to znamená, že za útratu 200 korun u nás získáváte volnou vstupenku do vybraných turistických cílů Znojma, například do podzemí nebo na radniční věž, na prohlídku města nebo vstupenku do letního kina," dodává Koudela. Info o projektu na podporu turismu jsou ZDE a na Instagramu znojmo_zadax.

Další novinkou pro letošní rok je prohlídka sklepa v Novém Šaldorfu. “Chtěli bychom lidem vždy ukázat náš sklep pod vinařstvím a sklep na něj navazující, který jsme vloni koupili. Dohromady mají sklepy asi 100 m a jsou starší než 200 let. A máme i takovou zajímavost ve sklepě: na stěnách je vyryta plastika opice a nahé ženy,” zve k návštěvě Marek Špalek z Vinařství Špalek.

Vinobus VOC Znojmo je realizován za podpory Jihomoravského kraje, města Znojma, obcí Dobšice, Chvalovice, Vrbovec, Havraníky, Tasovice a Šatov. Aktuální informace na www.vinobus.cz nebo na Facebooku VOC Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…