Znojmo: Školy opět poskytnou bezplatné obědy. Již posedmé

11.04.2021 7:27

Celkem osm znojemských mateřských a základních škol se ve školním roce 2021/2022 zapojí do projektu Jihomoravského kraje, díky kterému získají finance na podporu dětí ze sociálně a ekonomicky slabých rodin. Jedná se o projekt Poskytování bezplatné stravy dětem ohroženým chudobou ve školách v Jihomoravském kraji. Projekt se opakuje v pořadí už posedmé.

Znojmo: Školy opět poskytnou bezplatné obědy. Již posedmé
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Cílem projektu je zajistit dětem z rodin v hmotné nouzi pravidelnou kvalitní stravu ve školních jídelnách mateřských a základních škol a víceletých gymnázií a vypěstovat u nich zdravé stravovací návyky. Znojemské školy se do projektu zapojují a každým rokem také stoupá počet dětí, kterým je podpora poskytnuta. Kromě primárního cíle nasytit tyto děti sleduje projekt i cíle sekundární, zvýšit jejich školní docházku, účast na předškolním vzdělávání, účast na odpoledních zájmových aktivitách a celkově integraci do společnosti.

„Projekt opět rádi podpoříme, neboť se jedná o smysluplnou podporu těm, kteří ji opravdu potřebují. Městu jako zřizovateli a ani samotným školám nevzniká žádná finanční zátěž. Výdaje projektu jsou hrazeny z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) a z prostředků státního rozpočtu,“ říká místostarosta Znojma Jan Grois.

Ve Znojmě se do projektu letos zapojí všechny tyto vzdělávací zařízení: Základní škola, Znojmo, nám. Republiky 9, Základní škola, Znojmo, Mládeže 3, Základní škola a Mateřská škola, Znojmo, Pražská 98, Základní škola JUDr. Josefa Mareše a Mateřská škola, Znojmo, Klášterní 2, Mateřská škola, Znojmo, nám. Republiky 15, Mateřská škola, Znojmo, nám. Armády 9, Mateřská škola, Znojmo, Dělnická 2, Mateřská škola, Znojmo, Pražská 80. Projekt tak v minulých letech pomohl již několika desítkám dětí ze sociálně a ekonomicky slabých rodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…