Znojmo: Slavnosti okurek plné soutěží, hudebního programu a aktivit pro děti

28.07.2019 7:35

Pátek 2. srpna bude ve Znojmě patřit místní delikatese. Již podvanácté se v centru města uskuteční tradiční Slavnosti okurek plné soutěží, hudebního programu a aktivit pro děti.

Znojmo: Slavnosti okurek plné soutěží, hudebního programu a aktivit pro děti
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Centrem dění bude od dopoledních hodin Masarykovo náměstí. Návštěvníci se budou moci zaposlouchat do Cimbálové muziky Denár, zakoupit zeleninu či ovoce od místních farmářů nebo si prohlédnout moderní zemědělskou techniku společnosti Agrall Bantice. Těm nejmenším se bude jistě líbit možnost si zavařit okurky za splněná stanoviště pod vedením vodáckého oddílu Neptun nebo návštěva řemeslných dílen.

Ve třech vstupech se na podiu představí známá novinářka, prostořeká hospodyně – jak si sama říká, Karolína Kamberská. V 11:45 a 14:00 prozradí své oblíbené recepty a dokáže svůj kuchařský um. V 15:15 pak v rámci programu Říkadla a kříkadla zazpívá pro děti.

Organizátoři neopomněli ani tradiční soutěž o nejlepší sterilovanou okurku a rychlokvašku. „Pokud se chcete stát letošním králem sterilovaných okurek nebo rychlokvašek, přineste do 26. července soutěžní vzorky spolu s kontaktními údaji a recepturou na Znojemskou Besedu. Hodnocení proběhne během slavností v 16:00 hodin na Masarykově náměstí,“ informoval o soutěži František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy, příspěvkové organizace města.

Jestliže jste si pevní v kramflecích, že umíte dokonale a rychle naplnit zavařovací sklenice, můžete se zúčastnit také soutěže partnera letošního ročníku – společnosti efko cz s.r.o. Zahájení efko soutěže v plnění zavařovací sklenice na čas a přesnost bude v 18:00 hodin.

V průběhu dne se představí také divadelní soubor Komedianti na káře a hudební skupina Funky X – Band. Horní náměstí bude patřit mnoha atrakcím pro děti. Vstup na akci je zdarma.

Kompletní program najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…