Znojmo: Starosta se setkal s novou rektorkou SVŠE

25.02.2014 21:14

Pozvání k návštěvě Soukromé vysoké školy ekonomické ve Znojmě (SVŠE) přijal v minulých dnech starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. S novou rektorkou Hanou Březinovou, které poblahopřál k uvedení do funkce, diskutoval o nejbližších plánech vedení znojemské vysoké školy.

Znojmo: Starosta se setkal s novou rektorkou SVŠE
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Dozvěděl se, že hlavním cílem je nesporně získání magisterského stupně studia pro obor Účetnictví a finanční řízení podniku. Žádost o akreditaci podá vedení školy v prvním pololetí letošního roku. Starosta se zajímal také o vědeckou a výzkumnou práci pedagogů školy i studentů. Rektorka SVŠE konstatovala, že se této oblasti věnuje mimořádná pozornost a ocenila vstřícnost města Znojma, které vědu a výzkum finančně podporuje.

„Vážíme si toho, že je Znojmo také akademickým městem. Existence vysoké školy sem přivádí mladé lidi a podílí se na zvyšování vzdělanosti v celém regionu. Také znojemská radnice v několika směrech využívá potenciál, který SVŠE nabízí,“ připomněl Vlastimil Gabrhel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…