Znojmo: Strážníci se nadále zaměřují na veřejný pořádek v okolí nádraží

23.02.2019 21:12

Zajištění pořádku v okolí autobusového a vlakového nádraží na ulici Dr. Milady Horákové patří mezi důležité úkoly znojemských strážníků.

Znojmo: Strážníci se nadále zaměřují na veřejný pořádek v okolí nádraží
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V pondělí před půlnocí jsme řešili rušení nočního klidu, kterého se svými výkřiky dopouštěl podnapilý muž postávající u nádražní haly. Své chování vysvětlit nedokázal, navíc odmítal prokázat strážníkům svou totožnost. Proto byl předveden na oddělení státní policie, kde byla jeho totožnost prověřena. Jelikož nesouhlasil s tím, že se dopustil rušení nočního klidu a neuposlechnutí výzvy úřední osoby, bude věc projednávat správní orgán.

Hned trojice osob byla v úterý ráno ve stejný moment načapána strážníky, když kouřila na nádraží v místě, kde je to zákonem zakázáno. Jelikož to byly jejich první takové prohřešky, udělili strážníci těmto osobám nízké pokuty ve výši dvou set korun.

V úterý kolem poledne si strážníci, kteří prováděli kontrolu nádraží i jeho okolí, všimli muže, který zde popíjel alkohol. Kvůli zajištění veřejného pořádku je v těchto místech pití alkoholu zakázáno obecně závaznou vyhláškou. Jelikož na to byl v minulosti upozorněn, uložili mu strážníci tisícikorunovou pokutu. O půl hodiny později dopadla stejně i dvojice osob za porušení této vyhlášky. O něco později pak strážníci ještě uklidnili vznikající hádku mezi čtveřicí bezdomovců na parkovišti u nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…