Znojmo: Svoz bioodpadu bude zahájen dříve, již 23. března

20.03.2020 8:32

S blížícím se jarem bude ve Znojmě a jeho městských částech opět zahájen svoz bioodpadu, ke kterému slouží sběrné nádoby hnědé barvy. Vzhledem k počasí bude zahájen dříve, než bylo v plánu. Uskuteční se již ve 13. týdnu, tj. od 23. března. Poté bude svoz prováděn každý lichý týden.

Znojmo: Svoz bioodpadu bude zahájen dříve, již 23. března
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Aktualizovaný kalendář svozu odpadu najdete na www.znojmocity.cz v Praktických odkazech na úvodní stránce.

Do bionádoby lze vyhazovat: trávu, rostliny a rostlinné zbytky, seno, slámu, listí, štěpky a piliny nebo dřevní hmotu včetně menších větví.

Do bionádoby naopak nepatří: zbytky jídel, živočišné zbytky, exkrementy zvířat, komunální odpad nebo recyklovatelné složky odpadu, nebezpečný odpad, stavební odpad nebo textil.

Pokud ještě nemáte nádobu na bioodpad, ale chtěli byste ji, stačí si zažádat na odboru investic a technických služeb (kontaktní osobou je Petra Holíková, tel.: 515 216 133, email: petra.holikova@muznojmo.cz).  Nárok na nádobu na bioodpady má trvale bydlící osoba města Znojma, která má u své nemovitosti pozemek se zahradou nebo zelení.

Ve vybraných lokalitách (zejména zahrádkářských koloniích) budou občanům stejně jako vloni také k dispozici velkoobjemové kontejnery na bioodpad, které se již rozmístily na svá stanoviště.

Lokality, kde jsou kontejnery umístěné: Přímětice – sídliště (za křižovatkou ulic Větrná x Dlouhá), Pražská – zahrádkářská kolonie levá strana (= Cínová hora, 2 místa), Kuchařovická ulice (u zahradnictví Městské zeleně), Suchohrdelská ulice (u zahrádek) a Holandská ulice (u zahrádek).  Daná místa jsou označena cedulí. Odkládat tu mohou občané pouze trávu, listí a větve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…