Znojmo: Turistická karta ZnojmoRegion+ pomůže v roce 2021 restartu ubytovacích služeb

16.05.2021 14:56

Destinační společnost ZnojmoRegion připravila pro sezónu 2021 opět řadu novinek, kterými chce přilákat návštěvníky k co nejdelšímu pobytu v turistické oblasti Znojemsko a Podyjí. Zároveň chce ale podpořit kvalitní služby cestovního ruchu v regionu a pomoci jim se znovu nastartovat v těžkém „pokoronavirovém“ období.

Znojmo: Turistická karta ZnojmoRegion+ pomůže v roce 2021 restartu ubytovacích služeb
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Už loni ZnojmoRegion testoval svůj projekt letní turistické karty, která za návštěvu různých cílů v regionu nabízela zajímavé odměny. Zároveň propagovala i méně známá, ale turisticky atraktivní místa celého znojemského okresu. Na úspěšný pilotní ročník navazuje i letos a turistickou kartu „ZnojmoRegion+“ zaměřuje na podporu ubytovacích zařízení, která v době covidových vládních opatření utrpěla asi nejvíce ze všech hlavních služeb cestovního ruchu.

Karta plná odměn a výhod

Kartu obdrží každý dospělý turista, který se v období od 1. června do 31. října 2021 ubytuje ve vybraných hotelech, penzionech nebo kempech v turistické oblasti Znojemsko a Podyjí. Karta mu zaručuje získání různých dárků, slev a bonusů na zajímavých a turisticky atraktivních místech. Na výběr jsou např. volné vstupy do památek či na koupaliště, slevy na konzumaci v restauracích, vinařstvích či regionálních pivovarech anebo originální dárky a bonusové služby. Nabídka odměn a výhod od téměř 40 zapojených subjektů – členů a partnerů ZnojmoRegionu – je velmi pestrá a vyberou si jak rodiny s dětmi, tak mladé páry či aktivní senioři.

Oproti loňskému ročníku nebudou letos turistické karty rozdávat turistická infocentra, ale přímo ubytovací zařízení. Těch se letos zapojilo přes 50 z celého znojemského okresu. Turistickou kartu získá návštěvník přímo na recepci a platí přitom jednoduché pravidlo: čím více nocí zde host stráví, tím více turistických karet získá – a tím víc odměn pak může během svého pobytu čerpat.

Velkorysá podpora cestovního ruchu

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Všechna ubytovací zařízení budou od ZnojmoRegionu předem vybavena zásobou karet pro přidělování hostům i informačními letáky určenými na recepci a jednotlivé pokoje. Držitel karty, tzn. ubytovaný host, si tak snadno sám vybere, o jakou odměnu má zájem, a podle toho si může naplánovat svůj výlet po regionu. K tomu mu pomohou i další bezplatné tiskové materiály ZnojmoRegionu (Mapy s tipy na výlety, praktické skládačky s Tipy pro rodiny s dětmi nebo tipy Kam na dobré jídlo/pivo/víno...), které jsou již k dispozici u všech členů ZnojmoRegionu a na všech regionálních infocentrech.

Zapojení všech ubytovatelů i poskytovatelů do projektu je zdarma a rovněž příděl všech tiskových materiálů a karet od ZnojmoRegionu je bezplatný. Projekt je částečně dotován Jihomoravským krajem, ale větší část financuje destinační společnost z vlastního rozpočtu. ZnojmoRegion chce tímto projektem podpořit jak služby cestovního ruchu, tak upozornit na dosud neobjevené a málo známé turistické cíle. Dlouhodobě také usiluje o prodloužení doby pobytu turistů na území Znojemska a Podyjí i rozšíření hlavní turistické sezóny o další měsíce. I proto je platnost karty letos prodloužena až do konce října.

Ubytovací zařízení i poskytovatelé benefitů obdrží od ZnojmoRegionu také designové samolepky k označení vchodových dveří a pokladen. Hlavním marketingovým nástrojem a jejich dobře viditelnou propagací je však nový web, který speciálně pro tento projekt spustil ZnojmoRegion počátkem května na subdoméně ZDE. Zde jsou všechny zapojené subjekty přehledně uvedeny v seznamu ubytovatelů nebo poskytovatelů benefitů, včetně veškerých kontaktů a doplňkových informací např. o sezónnosti provozu či nutnosti si výběr benefitu předem rezervovat. Každý je také zakreslen do přehledné navigační mapy – jde přitom o turistické Mapy.cz, které dovolují si hned naplánovat výlet pěšky, na kole v autě či hromadnou dopravou a zkombinovat ho s návštěvou místa s vyhlédnutou lákavou odměnou.

Veškeré informace a podrobnosti o projektu najedete jak na uvedené subdoméně, tak na oficiálním profilu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…