Znojmo: U Dukly bude k dispozici oddechová plocha

27.02.2014 7:38

Nejen otázky bezpečnosti řeší vedení radnice v souvislosti s lokalitou kolem hotelu Dukla. Rada města schválila stavební program, který řeší budoucí uspořádání prostoru vnitrobloku ulic Dukelských bojovníků a Sokolovská ve Znojmě.

Znojmo: U Dukly bude k dispozici oddechová plocha
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Tento program je podkladem pro vypracování studie a dalších stupňů projektové dokumentace. Podle tohoto materiálu vznikne mezi panelovými domy dětské hřiště pro děti od tří do šesti let a od šesti do čtrnácti roků. Chybět nebude ani zatravněná plocha pro hry dětí a mládeže.

Pamatuje se tu ovšem i na potřeby seniorů, respektive rodičů s kočárky. Odpočinkové místo má být otevřené do prostoru, což zamezí tomu, aby se tu ve večerních hodinách scházela problémová společnost.

Samozřejmostí je rekonstrukce a předlažba stávajících chodníků po obvodě území a v přístupových částech do bytových domů.  Součástí studie má být i návrh nového ozelenění prostranství, přičemž se posoudí stav současné výsadby. Kompletně se bude rekonstruovat, případně doplňovat veřejné osvětlení. Nová oddechová plocha se vybaví novým vhodným mobiliářem, jako jsou lavičky, odpadkové koše a stojany na kola.

Než se přejde od studie k projektové dokumentaci, bude radnice komunikovat s občany. Počítá se samozřejmě s veřejným projednáním v dané lokalitě tak, jak tomu bylo i v případě Divišova náměstí a jeho okolí. Autor studie vysvětlí zájemcům svůj návrh a bude reagovat na případné připomínky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…