Znojmo: V Kuchařovicích vznikne škola, založená na waldorfských principech výuky

29.03.2018 14:32

Základní škola, založená na waldorfských principech výuky, pořádá v budově základní školy v Kuchařovicích, v sobotu 14. dubna dopoledne (od 9 do 12 hodin), zápis nanečisto, který určen pro děti od pěti do sedmi let, a informační schůzku pro všechny rodiče, kteří se chtějí dozvědět víc.

Znojmo: V Kuchařovicích vznikne škola, založená na waldorfských principech výuky
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Bez matematiky či jazyka by se nám žilo těžko. Stejně tak bez práce rukama a schopnosti tvořit nebo bez zakotvení v tradici a přirozeném rytmu roku. Klasické školství rozvíjí hlavně první složku, v našem systému mají všechny tři stejnou váhu. Rozvíjíme nejenom hlavu (myšlení), ale i ruce (vůli) a srdce (cítění). Kromě klasických předmětů a cizích jazyků se děti během výuky seznámí s různými ručními pracemi a řemesly, součástí je také rozvoj pohybové stránky a práce s vlastním tělem. Během školního roku s dětmi slavíme tradiční české svátky (Michalskou a Martinskou slavnost, Advent, Mikuláše, Lucii a po novém roce Tři Krále, Masopust, Velikonoce, Letnice a letní Jánskou slavnost). Poznání kořenů naší kultury prorůstá celým vzděláváním,“ uvádějí zakladatelé této školy.

Waldorf je stále vnímán jako alternativa, ovšem po dvacetiletém působení v ČR se už můžeme podívat na absolventy a jejich současný život. Jde o lidi, kteří jsou připraveni se vzdělávat celoživotně, jsou si vědomi svých kvalit i nedostatků - a pokud narazí na to, že něco nevědí, jsou schopni si to rychle doplnit, protože ke vzdělávání obecně mají pozitivní vztah. Mimochodem je to fakticky totéž, co jsme si do zákona a dalších dokumentů napsali jako hlavní cíl vzdělávání ve všech školách.

Více informací na stránkách spolku EduZa, zakladatele připravované školy (ZDE). Kontakt: email ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…