Znojmo: V kotelně už topí, zahradnictví otevře koncem března

07.03.2017 18:19

Středisko zahradnictví Městské zeleně na Kuchařovické ulici prošlo loni rozsáhlou rekonstrukcí. Pyšnit se může novým fóliovníkem, zrekonstruovaným sociálním zařízením i nově vybudovanou kotelnou. V té se na začátku letošního roku dobudovaly rozvody a technologie. Od minulého týdne tak už kotelna vytápí nový fóliovník.

Znojmo: V kotelně už topí, zahradnictví otevře koncem března
Foto: Znojmo-plovárna Louka
Popisek: Znojmo-plovárna Louka

Do rekonstruovaných prostor zahradnictví zavítal i starosta Vlastimil Gabrhel. „Investice, které do zahradnictví putovaly, byly jednou z největších investic minulého roku – mluvíme tu o částce zhruba pěti milionů korun. Nepochybně šlo o rekonstrukce, které byly nezbytné,“ vysvětluje starosta Znojma Vlastimil Garbhel.

Jeho slova potvrzuje ředitel Městské zeleně Radoslav Habrdle. „Peníze, které město v uplynulých letech nejen do zahradnictví jako takového, ale například i do nového zázemí naší organizace investovalo, jsou rekordní. Takovou investici nepamatuje Městská zeleň několik desítek let,“ dodává Habrdle.

Fóliovník zvýší efektivitu a produktivitu práce

Díky novému fóliovníku se výrazně zvýší efektivita a produktivita práce s následným ekonomickým dopadem. „Nový systém vytápění a minimalizace ztrát tepla vytváří pro pěstované rostliny daleko příznivější mikroklimatické podmínky, což se následně pozitivně projeví na kvalitě pěstovaných rostlin,“ dodává Habrdle. Velká (téměř 300m2) a jednolitá plocha fóliovníku umožňuje využití mechanizace a nových technologií zahradnické výroby.

Zahradnictví Městské zeleně na Kuchařovické ulici, které je u svých zákazníků stále oblíbenější, otevře své brány koncem března. Na veřejnost čeká široká nabídka okrasných rostlin a dřevin, letos obohacenou o zboží větších velikostí přivezené přímo z Itálie. Na konci dubna se začnou prodávat balkonovky, letničky, sadby zeleniny a bylinek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…