Znojmo: Vinobraním vás provede mobilní aplikace

01.09.2017 16:48

Znojemské historické vinobraní odstartuje za dva týdny a během tří dnů nabídne na 13 scénách na 100 vystoupení. Aby se v programu návštěvníci neztratili, nabídnou organizátoři nejen přehledný tištěný program, ale i loňskou novinku – speciální webovou aplikaci pro chytré telefony. Ta je navede nejen ke třem ryze vinařským a unikátním scénám, kterými se Znojmo může pochlubit.

Znojmo: Vinobraním vás provede mobilní aplikace
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mobilní aplikace Znojemské vinobraní (ZHV 2017) pro chytré telefony je zdarma ke stažení přes Google Play a App Store. „Aplikace nabídne kompletní program vinobraní v reálném čase, tzn. pro snadnější orientaci se v něm promítá časová osa, takže ihned vidíte, co se právě v daném okamžiku na které scéně odehrává. Anebo si v ní můžete vytvořit vlastní program,“ přibližuje funkci František Koudela, ředitel Znojemské Besedy. V aplikaci bude mapa města, seznam mázhauzů nebo informace k dopravě. „V aplikaci dolaďujeme poslední detaily, doporučujeme ji stáhnout až pár dní před vinobraním, aby se vám do ní promítly všechny plánované aktualizace,“ dodává Koudela.

Víno a burčák potkáte o vinobraní na každém kroku, připraveno bude i 26 mázhauzů, které budou slavnostně otevírat konšelé, přesto vám nabídne další tři ryze vinařské scény: degustaci vín VOC Znojmo u rotundy sv. Kateřiny, Vinný trh na Slepičím trhu a netradiční ochutnávku vín pod názvem Víno všemi smysly na znojemském hradě.

Největší vinařskou scénou Znojemského historického vinobraní je ta u rotundy sv. Kateřiny, kde vás v pátek a v sobotu čeká degustace vín VOC Znojmo. Letos bude v nabídce na devět desítek vín odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené od 19 vinařů sdružených do spolku VOC Znojmo. Každoročně tu návštěvníci za zvuků cimbálové muziky ochutnají desetitisíce degustačních vzorků.

Ochutnávka s cimbálovou muzikou

Komornější vinařskou scénu se speciálními skleničkami s logem Znojemského historického vinobraní nabídne v pátek a v sobotu Vinný trh, kde bude za zvuků cimbálové muziky probíhat ochutnávka vín vinařů Znojemské vinařské podoblasti (Vinařství Simenon, Vinařství rodiny Nápravovy, Vinařství Karel Šmudla, Vinařství Viktorín, Vinařství Koníček, Vinařství Piálek&Jäger a Vinařství Arte Vini). Znojemské vinaře doplní stejně jako vloni vinařství Weingut Windmühlheuriger Bergmann z partnerského rakouského města Retz, takže návštěvníci budou moci ochutnat i typická dolnorakouská vína.

Poznávání Vína všemi smysly, zaměřené na typické odrůdy Znojemska – Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené, se uskuteční v sobotu pod vedením viceprezidenta Asociace sommelierů ČR Ivo Dvořáka klidné prostředí Sálu předků znojemského hradu. Kdo v poznávání vína všemi smysly obstojí, může se těšit na samolepku Znalce znojemských vín a degustační vzorek vína VOC Znojmo zdarma. Znalcem vína se v podstatě může stát i abstinent nebo nezletilý, neboť během poznávání se víno reálně víno neochutnává.

O víno nebo burčák nebudou návštěvníci ochuzeni ani v neděli. Nabízet jej budou prodejci v centru města i mimo něj – vinaři VOC Znojmo ve svém informačním centru ve Vlkově věži, vína z Vinařství Lahofer najdete na Rajské vinici a vína Znovínu Znojmo v Louckém klášteře. Anebo se můžete za vinaři do jejich sklepů vydat pěšky, na kole či Vinobusem VOC Znojmo.

Znojemské historické vinobraní je největším svátkem vína v České republice. Letos se koná od 15. do 17. září. Třídenní multižánrový program bude probíhat na celkem třinácti scénách a tradičně nabídne nejen unikátní průvod krále Jana Lucemburského, ale také mimořádně kvalitní hudební program. Tentokrát na vinobraní přivítáme hudební hvězdy, jako jsou Vojta Dyk a B-Side Band, Vašo Patejdl, Michal Hrůza, Ewa Farna a další. Největší novinkou letošního roku je středověká krčma, kde budou připravené pokrmy z doby Jana Lucemburského, té bude navíc přizpůsobeno i stolování. Středověká krčma bude jednou z šesti historických scén vinobraní. V pátek a v sobotu se bude vybírat vstupné, nedělní program bude zdarma. Permanentku v předprodeji je možné zakoupit přes GoOut, Ticketpro a Ticketstream nebo v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici ve Znojmě. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…