Znojmo: Vinobus nabízí pro obyvatele regionu víkendové jízdy zdarma

08.04.2018 20:09

Objevte krásy našeho regionu s Vinobusem VOC Znojmo! Všichni obyvatelé regionu Znojemska jsou srdečně zváni na mimořádné jízdy Vinobusu, které se budou konat o dvou dubnových víkendech. Jízdy budou zdarma.

Znojmo: Vinobus nabízí pro obyvatele regionu víkendové jízdy zdarma
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Hlavní sezóna Vinobusu začne v květnu. V dubnu bychom chtěli dát možnost domácím, obyvatelům našeho regionu, aby si i oni vyzkoušeli náš Vinobus a navštívili s námi místa proslulá i méně známá a poznali blíže vinice, na kterých zrají naše nejlepší vína,“ přibližuje myšlenku speciálních jízd Vinobusu František Koudela, předseda VOC Znojmo.

Mimořádné jízdy Vinobusem se budou konat o dvou víkendech: 21. – 22. dubna a 28. – 29. dubna. „Vinobus je v první řadě cílem na turisty, kterým chceme ukázat krásy našeho kraje. Máme ale za to, že spoustu kouzelných míst neznají ani místní, a tak bychom je k nim chtěli zavést,“ doplňuje Koudela.

Jízdní řád bude v těchto mimořádných dnech platit jako v sezóně, tj. Vinobus pojede 3× denně v 10.00, 13.00 a 16.30 hod. „Nastoupit a vystoupit je z organizačních důvodů možné jen na Masarykově náměstí, nejsme totiž schopní garantovat opětovný nástup. Rezervace místa nebude možná, a tak můžeme jen stěží odhadnout, kolik dorazí lidí,“ dodává Koudela. Jízdní řád je k nalezení ZDE. Kdo bude chtít, může na vybraných zastávkách degustovat vína, degustace jsou placené.

O VINOBUSU VOC Znojmo

Znojemskem s Vinobusem VOC Znojmo
13 zastávek | 56 kilometrů | 19 vinařství

Vinobus VOC Znojmo je ojedinělou nabídkou pro turisty na Znojemsku. Díky němu mohli návštěvníci od konce dubna do poloviny září jednoduše zavítat ze samotného centra Znojma do různých sklepů a vinařství na Znojemsku, aniž by museli řešit, jak se dopraví tam i zpět. Návštěvníci si díky němu mohou prohlédnout krásné vinice, pokochat se přírodou Národního parku Podyjí, navštívit Loucký klášter či podniknout spoustu dalších zajímavých věcí v blízkosti zastávek Vinobusu. Jeho trasa je navíc navázána na zdejší cyklostezky. Autobus s kapacitou 32 míst a přívěsem na 20 kol se na cestu vydal třikrát denně.

Vinobus VOC Znojmo je realizován za podpory Jihomoravského kraje, města Znojma, obcemi Chvalovice, Vrbovec, Tasovice, Nový Šaldorf-Sedlešovice, Havraníky a Vinařského fondu ČR. Aktuální informace ZDE nebo na facebooku VOC Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…