Znojmo: Vítězný vodní prvek na Horní náměstí i další návrhy ukáží 18. června

22.05.2019 18:15

Znojemská radnice vypsala začátkem roku architektonicko-výtvarnou soutěž na umístění vodního prvku na Horní náměstí.

Znojmo: Vítězný vodní prvek na Horní náměstí i další návrhy ukáží 18. června
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Právě doplnění vodního prvku do centra města se často objevuje jako jeden z předních námětů od občanů, co by si přáli ve Znojmě změnit. Vítězný vodní prvek i ostatní architektonické návrhy představí radnice médiím i veřejnosti 18. června.

Architektonická soutěž má za sebou hodnotící zasedání odborné poroty architektonické soutěže, která vybírala celkem z 51 došlých soutěžních návrhů. Všechny návrhy splnily soutěžní podmínky a přišly v řádném termínu. 11 návrhů bylo doplněno nepovinným modelem.

Zasedání poroty trvalo celý den až do večerních hodin, porota rozdělila všechny ceny, tedy 1. 2. a 3. místo, a dalším třem návrhům udělila zvláštní odměnu. Všichni účastníci soutěže budou o výsledcích písemně informováni a veřejnost a média budou s výsledky seznámeni tak, jak to regule soutěže stanovují, a to až po formálním procesu ukončení soutěže na veřejné prezentaci návrhů 18. června od 16:00 do 18:00 hodin v Louckém klášteře v sálu oranžerie v  přízemí.

„Tam také shrneme celý průběh architektonické soutěže a seznámíme veřejnost i média s dalším postupem. Kdo se nebude moci dostavit na veřejnou prezentaci, nemusí zoufat. Všechny návrhy budou posléze vystavené na veřejném prostranství tak, aby si je mohl prohlédnout každý – v uličce mezi radnicí a obchodním domem Dyje, a to až do poloviny prázdnin,“ uzavírá starosta Jan Grois.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…