Znojmo: Za pořádný mázhauz pořádná odměna!

22.08.2013 18:02

Letos se město rozhodlo odměnit všechny pořádné mázhauzy na vinobraní. Finanční odměnu mohou dostat ti provozovatelé mázhauzů, kteří se do soutěže přihlásí a splní daná kritéria.

Znojmo: Za pořádný mázhauz pořádná odměna!
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Snažíme se, aby znojemské mázhauzy měly neopakovatelnou atmosféru s nádechem středověku a dokonale tak zapadaly do koncepce znojemského historického vinobraní. Proto jsme se letos rozhodli změnit koncepci tradiční soutěže o nejlepší mázhauz. Naším cílem totiž není pouze jeden nebo dva nejlepší, skvěle připravené a stylové mázhauzy, ale chceme motivovat všechny provozovatele formou finanční odměny, aby návštěvníkům nabídli autentický zážitek,“ vysvětluje starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Kritéria tradičního mázhauzu, která se budou hodnotit, jsou dobová hudba, dobové oblečení, dobový vzhled mázhauzu a sortiment prodávaného zboží, který by se měl skládat z tradičních moravských vín, z burčáků, sýrů a dalších tradičních pokrmů. Každé splněné kritérium znamená tisícikorunovou odměnu. Každý mázhauz tak může získat až čtyři tisíce korun.

Přihlášky mohou provozovatelé mázhauzů zasílat nejpozději do 5. září 2013 na emailovou adresu svatava.ruzickova@muznojmo.cz nebo na adresu Město Znojmo, odbor investic a správy nemovitostí, Obroková 1/12, 669 22 Znojmo.

Mázhauzy jsou uzavřená nádvoří středověkých domů a renesančních paláců, která fungují během vinobraní jako vinárny, šenky, či místa pro posezení, mnohdy s vlastním programem. Vinobraní je příležitostí, jak tyto prostory, obvykle veřejnosti v průběhu roku nepřístupné, navštívit. Mázhauzy nabízejí neopakovatelnou atmosféru a jedinečné spojení historie, vína a kultury, čímž dokonale dotvářejí tradiční atmosféru Znojemského historického vinobraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…