Znojmo: Zastupitelé podpořili podání žádosti o dotaci na regeneraci jízdárny Louckého kláštera

22.05.2019 10:04

Zastupitelé dnes na svém mimořádném jednání podpořili podání žádosti o dotaci na regeneraci jízdárny Louckého kláštera. Znojemska radnice se totiž rozhodla reagovat na dotační výzvu Ministerstva pro místní rozvoj v rámci programu Podpora regenerace brownfieldů pro nepodnikatelské využití.

Znojmo: Zastupitelé podpořili podání žádosti o dotaci na regeneraci jízdárny Louckého kláštera
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nechala proto zpracovat projekt Regenerace brownfieldu – jízdárna Louckého kláštera ve Znojmě, díky kterému by z jízdárny mělo vzniknout moderní společensko-kulturní centrum. K projektu byli od začátku přizváni také památkáři, neboť objekt se nachází v areálu Louckého kláštera, který byl v roce 2017 prohlášen národní kulturní památkou.

Právě obsah projektu i podání žádosti o dotaci budou projednávat znojemští zastupitelé. Celkové předpokládané náklady projektu jsou 73 000 000 korun, přičemž maximální výše dotace je 50 %, horní limit na jeden projekt je max. 30 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.