Znojmo: Zastupitelé zvolili nové vedení města. Starostou zůstává Jan Grois

30.10.2018 18:15

Ustavující zastupitelstvo ve Znojmě dnes volilo nové vedení města, členy rady a předsedy výborů. Rezignující zvolené zastupitele Květoslava Svobodu a Aleše Liska nahradil dle zákona Karel Podzimek ml. (za ODS).

Znojmo: Zastupitelé zvolili nové vedení města. Starostou zůstává Jan Grois
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Starostou Znojma byl zvolen dosavadní starosta Jan Grois (ČSSD). Statutárním místostarostou byl zvolen Jakub Malačka (ČSSD). Dalšími místostarosty budou Jan Blaha (ANO) a Karel Podzimek ml. (ODS). Jejich stručné vizitky přinášíme níže.

Devítičlennou radu města doplnili vedle starosty a místostarostů Tomáš Buršík a Vlastimil Tima (ČSSD) a Radomír Kaman, David Štolpa a Petr Vodička (ANO 2011).

Zastupitelé také vytvořili dva výbory: kontrolní a finanční. Oba výbory budou jedenáctičlenné. Předsedkyní kontrolního výboru byla zvolena Petra Svědíková Vávrová (SPD) a předsedkyní finančního výboru Růžena Šalomonová (SPD).

Jan Grois

Jan Grois (*1980) se narodil ve Znojmě. Po maturitě začal podnikat v oblasti gastronomie a služeb. Své vzdělání si později doplnil o prestižní profesní titul MBA. Místostarostou Znojma byl od roku 2010 do února 2018 (za ČSSD). Odpovědný byl především za školství, kulturu, sport a cestovní ruch. V únoru 2018 byl zvolen starostou. Je ženatý, má dva syny. V mládí se aktivně věnoval folklóru (byl členem spolku Dyjavánek). Dnes věnuje většinu svého volného času rodině, se kterou nejraději relaxuje na chatě na Vranovské přehradě. Mezi jeho záliby patří sport (vodní sporty, běhání, funkční trénink), turistika a cestování, a to zejména po krásách České republiky.

Jakub Malačka

Jakub Malačka (*1988) se narodil ve Znojmě. Vystudoval Soukromou vysokou školu ekonomickou (titul Bc.) a následně Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně (Ing.) v oboru Veřejná správa. Vzdělání v oblasti managementu si doplnil o profesní titul MBA. Živí se jako architekt informačních systémů, za sebou má několik úspěšných IT projektů pro veřejnou správu a samosprávu. V roce 2014 se stal zastupitelem města (za ČSSD) a předsedou finančního výboru. V únoru 2018 se stal místostarostou města. Na starost měl zejména územní plán a strategický rozvoj města, byl také odpovědným politikem za projekt Zdravé město Znojmo. Je ženatý. Mezi jeho záliby patří sport, hudba, četba a cestování. 

Jan Blaha

Jan Blaha (*1956) se narodil v Moravském Krumlově, celý svůj dospělý život však prožil ve Znojmě. Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzitě v Brně (Mgr.) a jako pedagog rovněž 35 let působil, vyučoval češtinu a společenské vědy. V roce 2014 se stal zastupitelem města, v roce 2015 místostarostou (za hnutí ANO). Na starost měl oblast školství, sociální služby, odbor správní a odbor výstavby. Je ženatý, má jednoho syna. Ve volném čase se věnuje genealogii, historii a četbě.

Karel Podzimek ml.

Karel Podzimek (*1981) se narodil ve Znojmě. Na Masarykově univerzitě v Brně vystudoval postupně Pedagogickou fakultu a Fakultu sportovních studií v oboru trenérství (Mgr.). Je soukromým podnikatelem v oborech cestovní ruch a gastronomie. Mimo to se věnuje podpoře místního společenského života a je organizátorem oceňovaných kulturních a sportovních akcí. V roce 2014 se stal zastupitelem města Znojma a působil ve funkci předsedy strategického výboru a od roku 2017 i jako předseda dopravní komise (za ODS). Ve volném čase se věnuje sportu (plavání, cyklistika, kitesurfing) a cestování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…