Znojmo chce zatraktivnit Horní náměstí dle přání občanů

26.01.2022 15:11 | Tisková zpráva

Více zeleně, laviček a stínu. I takové názory zaznívaly v anketě k úpravám Horního náměstí, která proběhla v červenci loňského roku. Přání občanů nezůstala bez odezvy, město Znojmo nechalo zpracovat studii, která výstupy ankety zohledňuje a navrhuje úpravy náměstí. Veřejnosti bude představena ve čtvrtek 17. února.

Znojmo chce zatraktivnit Horní náměstí dle přání občanů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Radnice již delší dobu registruje nespokojenost místních s tímto prostorem. „Chtěli jsme občanům dát možnost vyjádřit se k podobě Horního náměstí. Výsledky ankety nás ujistily v tom, že je potřeba náměstí upravit,“ říká starosta města Znojma Jakub Malačka.

Město nechalo vypracovat studii, která nabízí možnost přidat na náměstí vzrostlé stromy, kašnu, lépe vyřešit hodně diskutovaný dřevěný stánek, a to vše při zachování volného prostoru k pořádání různých kulturních akcí či trhů.

Veřejná prezentace se uskuteční 17. února v Dolním sále Znojemské Besedy (Masarykovo náměstí 22) v 16:00 hodin. Prezentaci povede architekt Ludvík Grym, který je autorem aktuální i nově navrhované podoby náměstí.

„Přijďte se seznámit se studií a diskutovat s námi na toto téma. Budu se těšit na vaši zpětnou vazbu,“ zve starosta Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…