Znojmo opravilo mosty za téměř 3,5 milionů

15.07.2022 19:33 | Tisková zpráva

Významnou opravou prošel klenutý kamenný most na staré komunikaci na Hradiště, který je památkově chráněný, pochází patrně ze 17. století. Dále prošly opravou mostky přes náhon u mlýna a přes potok Leska. Město do oprav těchto tří mostů investovalo téměř 3,5 milionů korun (bez DPH).

Znojmo opravilo mosty za téměř 3,5 milionů
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Klenutý most se nachází v Gránickém údolí na tzv. staré hradišťské cestě spojující Hradiště se Znojmem. V jarních měsících byly zahájeny práce na odstranění statických poruch kamenné konstrukce mostu a přilehlých opěrných stěn. Byl proveden nový zásyp klenby a most dostal nové zábradlí.

Další mostky, které prošly opravou jsou přes potok Leska a přes náhon u mlýna. U obou mostků byla vyměněna tzv. mostovka a obnoven nátěr na konstrukci. U mostku přes Lesku byla opravena také komunikace na pravém břehu potoka včetně betonového prahu mezi mostkem a komunikací. Kamenné stěny pod mostovkou se také dočkaly opravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…