Znojmo popáté ocení práci pedagogů. Výrazné osobnosti může nominovat i veřejnost

10.01.2018 11:34

V rámci oslav Dne učitelů ocení město Znojmo již popáté pedagogické pracovníky znojemských škol a školských zařízení. Ředitelé škol nebo školské kolektivy mohou nyní ze svých řad nominovat výrazné osobnosti, které si zaslouží zvláštní poděkování.

Znojmo popáté ocení práci pedagogů. Výrazné osobnosti může nominovat i veřejnost
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Ocenění budou ve dvou kategoriích – Výrazná osobnost roku a Ocenění za dlouhodobou tvůrčí pedagogickou činnost. Podruhé se do nominací může zapojit i rodičovská veřejnost, a to do konce února.

„Tuto akci pořádáme jako poděkování učitelům za výkon jejich náročné profese. Chtěli bychom navíc vyzdvihnout práci těch, kteří se věnují své práci nadstandardně, někdy i nad rámec svých povinností,“ říká místostarosta Jan Grois, který je na znojemské radnici zodpovědný i za školství a zároveň jedním z členů výběrové komise.

Rozhodujícími kritérii při hodnocení navržených osobností totiž jsou: mimořádná pedagogická, odborná a publikační činnost, nadstandardní práce (např. projektové vyučování péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami aj.), zpracování projektů a zapojení do mezinárodních programů, metodická činnost, výrazná prezentace školy na veřejnosti.

Od roku 2014 bylo oceněno osm pedagogů

Návrh na nominaci lze podat pouze písemně vyplněním formuláře, který je nutné zaslat na Odbor školství, kultury a památkové péče Městského úřadu Znojmo, nám. Armády 1213/8, 669 22 Znojmo, a to do 28. února. Oceněné následně vybere zvláštní komise a jejich slavnostní vyhlášení proběhne v březnu u příležitosti Dne učitelů.

Od roku 2014 bylo oceněno celkem osm pedagogů. V roce 2014 to byla například Mgr. Jarmila Vítková, učitelka biologie znojemského gymnázia (GPOA) a autorka elektronické učebnice Biologie člověka pro gymnázia a Multimediální učebnici zoologie pro gymnázia, oceněna byla za dlouhodobou činnost v oblasti vzdělávání i jako výrazná pedagogická osobnost, nebo v loňském ročníku Karel Fojtík, oblíbený učitel Základní umělecké školy ve Znojmě, muzikant a vedoucí Big bandu. Přehled všech oceněných pedagogů je zveřejněný na webu města (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…