Znojmo probojovalo do finále soutěže za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace MPR a MPZ

18.03.2011 20:18

Za loňský rok 2010 bylo Město Znojmo oceněno prvním místem v rámci Jihomoravského kraje a postoupilo tak do celostátního kola. „Už v tuto chvíli je jisté, že město Znojmo bude umístěno nejhůř na třetím místě,“ řekla architektka města Znojma Ing. arch. Iveta Ludvíková.

Znojmo probojovalo do finále soutěže za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace MPR a MPZ

„Jsme velice rádi, že se naše město dostalo v rámci této soutěže tak vysoko,"doplnil Mgr. Zdeněk Čižmář, vedoucí odboru rozvoje. Zároveň vyzdvihl práci a úsilí pracovníků Městské zeleně, kteří se starají nejen o čistotu v ulicích a parcích, ale také o květinovou výzdobu ve městě.

 

„Města, která se do soutěže zapojila, musela do 31.12.2010 podat přihlášku se všemi potřebnými náležitostmi," vysvětlila Ludvíková, která ve spolupráci s odborem rozvoje, odborem majetkovým a odborem školství a památkové péče města Znojma veškeré podklady pro program regenerace připravovala.

 

V lednu pak probíhalo hodnocení na krajské úrovni, poté celostátní hodnocení.

 

Soutěže se účastnilo celkem 47 měst.

Mezi nominovaná města na Cenu programu regenerace a s tím možnost užívat titul Historické město roku se probojovalo město Znojmo z Jihomoravského kraje, jihočeské Prachatice a Polička z Pardubického kraje.

 

Výsledky budou slavnostně vyhlášeny 19. dubna 2011na Pražském hradě u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel.

 

Odborná komise složená ze zástupců Národního památkového ústavu, Ministerstva pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska vyhodnotila vizuální změny městské památkové rezervace oproti posledním deseti letům. Zaměřila se na péči o čistotu v ulicích a parcích, péči o zeleň, především sezónní, propagaci města aj.

Od roku 1995 soutěží města zapojená do tohoto programu o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace MPR a MPZ. Tuto soutěž pravidelně na konci kalendářního roku vyhlašuje Ministerstvo kultury. Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón je nástrojem k obnově kulturních památek nacházejících se v nejcennějších částech našich historických měst, prohlášených za památkové rezervace a památkové zóny. Finanční příspěvky mohou být z něho poskytovány pouze tehdy, pokud má příslušné město zpracovaný vlastní program regenerace a pokud se zároveň finančně podílí společně s vlastníkem na obnově kulturní památky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…