Znojmo zajistilo velkoobjemovou výrobu roušek přímo ve městě

24.03.2020 21:10

Zajistit dostatečné množství roušek pro své obyvatele, to je cílem spolupráce se znojemskou firmou PPO Group.

Znojmo zajistilo velkoobjemovou výrobu roušek přímo ve městě
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Dohodli jsme se na zvýšení kapacit produkce roušek u znojemské firmy PPO, která se nám maximálně snaží vyjít vstříc. Znojmo bude dodávat materiál, společnost PPO bude z nich šít roušky. Pokud půjde distribuce hladce, zhruba do 14 dnů budeme schopní zajistit roušku pro každého Znojmáka, nezávisle na státu a Číně. Za to bych všem z PPO chtěl poděkovat,“ říká starosta Jan Grois. Firma PPO Group již darovala tisíce roušek do Nemocnice Znojmo, nyní pomůže i ostatním Znojmákům. „S ohledem na vývoj situace v této složité době jsme se rozhodli vyčlenit prostředky a kapacitu na zajištění sériové výroby roušek pro Znojmo,“ potvrzuje Josef Knob, majitel firmy PPO Group.

Do Znojma také dorazila várka ochranných pomůcek z Jihomoravského kraje, které krizový manažer distribuuje přesně určenému seznamu doktorů, stomatologů a lékárníků. Ochranné pomůcky z kraje obdrželo také Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace města.

Dobrovolnické aktivity šití roušek, za které všem moc děkujeme, znojemská radnice podporuje samozřejmě i nadále. Ve spolupráci s Oblastní charitou Znojmo mj. zřídila sběrné místo pro roušky (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…