ANO: Snad konečně uvidíme do toho, jak se nakládá s veřejnými prostředky

29.12.2014 18:16

Jistě vás zajímá, jak se nám daří prosazovat zákony, které budou mít pozitivní dopad na nás na všechny. Musíme říct, že jsme zejména pyšní na pracovní skupinu, která nám začala fungovat a pravidelně se scházet ke konkrétním protikorupčním zákonům.

ANO: Snad konečně uvidíme do toho, jak se nakládá s veřejnými prostředky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Skupina je složená z poslanců ANO, zástupců Rekonstrukce státu (www.rekonstrukcestatu.cz) a zástupců ministerstev. Od té doby jsme se sešli celkem třikrát a úspěšně posunuli jednání zejména o těchto zákonech: Registr smluv, Financování politických stran, Majetková přiznání politiků a zákonu o Nejvyšším kontrolním úřadu. Registr smluv je již ve fázi, kdy samotné Ministerstvo vnitra vypracovalo návrh zákona a pokud se na něm shodne koalice, tak by mohl jít již v únoru na jednání Sněmovny. Díky Registru bychom mohli všichni konečně vidět do toho, jak se nakládá s veřejnými prostředky a omezili bychom tím zásadně předražené zakázky či zbytečné nákupy z našich daní. A to by bylo fajn, nebo ne?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…