Adam (Úsvit): Prezident Zeman doufá v přijetí eura do roku 2017

12.06.2014 17:07

Pan prezident doufá a ani se mu není co divit. Bylo by to završení jeho dlouholeté snahy a určitá politická satisfakce. Ego jednotlivce by ovšem nikdy nemělo převýšit zájem deseti milionů občanů.

Adam (Úsvit): Prezident Zeman doufá v přijetí eura do roku 2017
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

A proto jsem přesvědčen, že takto urychleně přijetí eura by bylo silně kontraproduktivní. Česká ekonomika na tak zásadní krok není připravena a rozhodně na tento krok nejsou připraveny peněženky občanů. Tímto krokem by lide utrpěli další ránu, možná takovou, ze které by se již snadno nevzpamatovali. Především o takové zásadní změně by měli rozhodnout občané České republiky, protože se jich dotýká naprosto zásadně. Referendum je to nejmenší, co by si náš stát zasloužil.

Je třeba dodat, že Česká republika by po přijetí eura kvůli Evropskému stabilizačnímu mechanismu musela ručit 350 miliardami korun za dluhy ostatních zemí. Jde o více než třetinu státního rozpočtu a částku převyšující výdaje na důchody v loňském roce.

Mgr. Petr Adam
 poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…