Bajer (Soukromníci): Vláda je nepoučitelná, hřeby do její rakve přibývají

01.08.2023 14:07 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k dopadům konsolidačního balíčku pětikoaliční vlády na soukromé podnikání

Bajer (Soukromníci): Vláda je nepoučitelná, hřeby do její rakve přibývají
Foto: Soukromníci
Popisek: Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky

Strana soukromníků České republiky v červnu prošla volebním celorepublikovým sněmem. Delegáti sněmu potvrdili ve funkcích vedení strany tak, jak bylo navoleno na mimořádném volebním sněmu v loňském roce. Odsouhlasili směřování strany, změnu sídla a zaúkolovali vedení strany mimo jiné směrem k následujícím volbám v ČR.

Úkolů, které před námi stojí, je mnoho. Souvisí přímo s vývojem v naší zemi. Dovolím si použít slova Václava Havla. Naše země nevzkvétá. Přidám pak to, že naše země se mílovými kroky přibližuje k zemím rozvojovým. Obrovským způsobem rostou náklady na život našich rodin s klesajícími zisky při našem podnikání a stagnací či poklesem reálných příjmů našich zaměstnanců.

Nikdy bych nevěřil těm, kdo by mi v minulosti řekl, že budu se závistí pokukovat po dalších postkomunistických státech, jak v porovnání s námi např. budují infrastrukturu, nebo jak (například Polsko) přistupují k rozvoji jaderné energetiky. Nechci se smířit s tím, že nás okolní země mílovými kroky v mnoha oblastech doslova přejely. Vinu na tom mají nejen předchozí vlády, ale bohužel i ta současná.

Navzdory předvolebním slibům v naší zemi bují byrokracie, bobtná státní aparát a my soukromníci místo podnikání vyplňujeme různé tabulky, hlášení, statistiky a plníme nové a nové legislativní povinnosti, které na nás dopadají. I proto mě opravdu nazvedl článek, ve kterém si pan předseda vlády Fiala pochvaluje, jak vláda pomohla živnostníkům se snižováním zátěže. Bohužel musím přiznat, že současná vláda vůči živnostníkům a OSVČ jen pokračuje v tom, co předváděly ty předchozí.

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí

Jinak její činnost například po prostudování Konsolidačního balíčku předloženého PS ani jinak hodnotit nelze. V případě, že tento projde legislativním procesem tak, jak byl předložen, dojde k dalšímu úbytku OSVČ a živnostníků, kteří budou ještě více znevýhodněni vůči zaměstnancům. Z podnikání jim bude klesat zisk a nevyváží to ani svoboda a samostatnost, díky kterým ještě pracují sami na sebe. Tedy pokud vláda s taháním dalších peněz z našich peněženek nepřijde s revolučními opatřeními, např. placením našich dovolených, ušlých zisků, ručením za naše chyby a podobně.

Vzhledem k nereálnosti popsaného v předchozí větě dojde k dalšímu propadu služeb, které již ostatně v mnohých obcích a městech přestaly existovat. To vše v době, kdy má stále více rodin problémy vyjít měsíčně se svými příjmy a musí maximálně šetřit. Důsledkem jsou již cca rok padající tržby prodejců a zároveň klesající množství zakázek firem. V této situaci vláda, prakticky bez šetření u sebe, utahuje šrouby občanům, které díky přijetí konsolidačního balíčku čekají ještě horší časy.

Jsem bohužel přesvědčený, že přijetí jejich návrhu je posledním hřebíčkem do rakve této vlády. Vlády, do které jsem i já vkládal velké naděje.

Petr Bajer, podnikatel
zastupitel města Holice
předseda Strany soukromníků ČR a předseda její Sekce životního prostředí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…