Balaštíková (ANO): Ministerský chameleon

01.03.2024 11:17 | Komentář

Ministr zemědělství Výborný, ostatně jako celá tato vláda, dovede s klidem změnit barvu i pozici. Od nástupu do funkce hájil společnou zemědělskou politiku EU, naše předsednictví bylo podle něj skvělé a vyřešili jsme kdeco.

Balaštíková (ANO): Ministerský chameleon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Teď zemědělci v EU povstali a najednou tentýž ministr hlásá, že je moc byrokracie, že se to musí změnit, a jako správný machiavellista, nebo spíš jako klasický lidovec, se snaží postavit do čela těch, které celou dobu odmítal. Zemědělci mu to říkali, dokazovali, připomínali.

Teprve když jsou traktory v ulicích Bruselu a na hraničních přechodech, tak se ministr Výborný otočí na obrtlíku a s drzým čelem se snaží nás přesvědčit, že v Bruselu bojuje za české zemědělce? Ono tedy těch obrácených je v EU celá řada, náš lidovec není výjimkou. Všichni byli spokojení a teď jsou všichni spravedlivě rozhořčení. 

Jenomže to není moc upřímné. Cílem těchto lidí je s velkou pompou udělat pár drobných ústupků, vyhnat traktory z ulic zpátky do polí a všechno vrátit tam, kde to bylo. V aparátu EU nikdo nikoho nevyhodí, nepropustí, zbytečné agendy vymění za jiné a stejné to bude na ministerstvu zemědělství. 

Kdo tam celou dobu ty zbytečné agendy vyžadoval, kdo trestal zemědělce za chyby v podkladech, kdo jim bral peníze, když nedej Bože obdělali nějaký ten hektar navíc? Ti lidé tam zůstanou a život půjde dál. Pokud to tak necháme. Necháme?

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu