Bělohlávková (KDU-ČSL): I slova mohou zabíjet

30.04.2023 14:04 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu ke kulatému stolu, zaměřenému na mentální anorexii a jiné poruchy příjmu potravy (PPP)

Bělohlávková (KDU-ČSL): I slova mohou zabíjet
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Romana Bělohlávková

Již 2. kulatý stůl s tímto tématem se konal ve spolupráci s Centrum Anabell (ZDE) v Poslanecké sněmovně.

První blok přednášek se věnoval pohledům z praxe. Velmi zajímavá a názorná přednáška Kateřiny Kosinové a Kláry Mikulcové nás zavedla do světa současných sociálních sítí. Paní doktorka Marie Rafajová s příspěvkem „Na plný plyn, bez paliva” zase představila příběh 14leté pacientky dětského oddělení PN Havlíčkův Brod. Primární prevenci na školách jako důležitou součást boje uvedla odborná asistentka PdF Masarykovy univerzity Brno Lenka Adámková.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28105 lidí

Druhý blok přinesl pohledy legislativní. Zmocněnec MŠMT pro wellbeing, dětské duševní zdraví a ústavní ochrannou výchovu Ferdinand Hrdlička se na PPP podíval pohledem škol. Velmi přínosné byly informace od Daniela Všetečky z MPO o nařízení EU The Digital Services Act, které vejde v platnost v únoru 2024, a které řeší moderaci obsahu a transparentnost digitálních služeb. Bezpečí dětí a mladistvých na internetu bylo tématem pro europoslankyni Michaelu Šojdrovou. Nad trestní rovinou pro-anorektických webů se pozastavil vrchní komisař Policejního prezidia ČR Jakub Vinčálek.

Hmatatelným výsledkem 1. kulatého stolu se stal webinář pro dětské praktiky, který v těchto dnech pořádá Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost (více ZDE) a který lékařům přináší nové poznatky a možnosti léčby PPP. Doufáme, že dopady do každodenního života bude mít i tento 2. kulatý stůl. Zástupci řady ministerstev i přítomní odborníci v čele s prof. MUDr. Hanou Papežovou jsou toho příslibem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou