Benda (ODS): Vládu jsme vyprovokovali, konečně začíná prosekávat právní džungli

17.06.2019 13:35

ODS vítá vládní návrh zákona, který ruší přežité předpisy. Marek Benda se ale pozastavuje nad tím, že ministři nekývli na obdobný návrh zákona z dílny občanských demokratů, který byl předložen už v minulém roce.

Benda (ODS): Vládu jsme vyprovokovali, konečně začíná prosekávat právní džungli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

„Jsem rád, že jsme naší aktivitou vyprovokovali vládu k tomu, aby konečně začala něco dělat s nepřehledným právním řádem v České republice. Nechápu, proč to trvalo tak dlouho a koalice prostě jen neschválila návrh ODS, který rušil stovky neplatných norem, a který jsme předkládali v loňském roce. Beru ale pozitivně fakt, že se námi vláda inspirovala a chce přežité předpisy rušit. Zároveň doufám, že nezůstane jen u toho a vláda bude chtít rušit i další zbytečné zákony a vyhlášky. Kdyby si s tím nevěděli rady, můžou se na mě obrátit,“ uvedl předseda ústavně právního výboru Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.