Berdychová (ANO): Bez úzké spolupráce škol s firmami se dnes odborné vzdělání neobejde

05.01.2019 14:58

Na krajském úřadě se uskutečnilo první jednání zástupců středních škol a zaměstnavatelů. Cílem je podpořit a posílit prvky duálního vzdělávání při odborné přípravě žáků vybraných oborů v prostředí podniků.

Berdychová (ANO): Bez úzké spolupráce škol s firmami se dnes odborné vzdělání neobejde
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

 

„Královéhradecký kraj se připojuje k pilotnímu projektu, který ověřuje využití prvků duálního vzdělávání na středních odborných školách a učilištích. Přestože má řada našich škol dobré zkušenosti se spoluprací s firmami, chybí systémové řešení a úpravy legislativy, která bych jejich spolupráci usnadnila. A tomu by měl projekt napomoci. Bez úzké spolupráce s firmami se dnes odborné vzdělávání neobejde. Do projektu se zapojují školy převážně s tříletými obory strojírenského a elektrotechnického zaměření,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Důvodem pro tuto iniciativu je snaha podpořit a posílit prvky duálního vzdělávání při odborné přípravě žáků vybraných oborů v prostředí podniků. Inspirace pro projekt přišla z Moravskoslezského kraje, kde vznikl z iniciativy Svazu průmyslu a dopravy ČR, Moravskoslezského paktu zaměstnanosti a Moravskoslezského kraje.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Účastníci pracovní skupiny domlouvali první konkrétní partnerství škol a podniků a projednávaly se obory, v nichž bude pilotáž probíhat. Platforma pracovní skupiny bude v dalším období sloužit také k diskusi průvodních problémů, sdílení příkladů dobré praxe a dalších zkušeností.

Další jednání by mělo proběhnout v druhé polovině ledna letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…