Berki (STAN): Dnešní stávka mě mrzí. Je důsledkem absence dialogu

27.11.2023 20:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce.

Berki (STAN): Dnešní stávka mě mrzí. Je důsledkem absence dialogu
Foto: STAN
Popisek: Jan Berki

Dnešní stávka učitelů:ek mě mrzí. Je totiž důsledkem absence dlouhodobého společenského dialogu při hledání nastavení vzdělávacího systému. Jedná se o otázku citlivou. Nicméně věřím, že společným úsilím bychom měli zvládnout najít řešení kvalitní i dlouhodobě udržitelné.

Samozřejmě se nejedná o jednoduchý úkol. Celkem zdařile se o to pokusila vzdělávací Strategie 2030+, avšak ani ta nereflektuje všechny aspekty a nepokrývá celý systém. Další vlaštovkou byla digitalizace přijímacího řízení na střední školy, ale ani zde ještě není řešení finální.

My se snažíme vytvořit systém, který motivuje k individualizaci, a který zajistí odpovídající finanční ohodnocení. Zároveň nechceme, aby školy zůstaly pouze ve větších městech. Nicméně je třeba klást si otázky, zda-li současný systém motivuje k hledání efektivní a rozumné míry.

Při projednávání se snažím brát v potaz názory obou stran. Za sebe jsem pro zlepšování podmínek ve školství. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že školství není jedinou oblastí, do které je třeba investovat. Mrzí mě, že na hledání společných odpovědi není dost času a prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…