Bezecný (KDU-ČSL): Nemusí se bičovat, nemusí páchat rituální sebevraždu, měl by jen odstoupit

10.01.2024 19:02 | Komentář

Snaha udělat z Jurečkova nevhodného chování jen marginalitu není na místě. Jurečka pošlapal základní lidské hodnoty, k nimž lidský život snad ještě u nás patří, a měl by nést politickou odpovědnost. Jinak se dostáváme na úroveň barbarů.

Bezecný (KDU-ČSL): Nemusí se bičovat, nemusí páchat rituální sebevraždu, měl by jen odstoupit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Zatímco členská základna nevěřícně kroutí hlavou, lidovečtí pohlaváři se snaží Jurečkův přešlap bagatelizovat. Omluvil se. Měl by snad spáchat rituální sebevraždu?, ptá se třeba Pavel Bělobrádek. Nikoliv Pavle. Rituální sebevraždu po něm nikdo nechce. Pokud však v sobě má jen ždibec sebereflexe, musí odstoupit. Marián Jurečka není jako každý jiný člověk. Je to ministr české vlády. A nevhodným chováním se mohl dotknout nejen pozůstalých obětí tragického střílení, ale všech, pro něž má lidský život nejvyšší hodnotu. Jurečka pošlapal základní civilizační hodnotu. Jurečka se svým jednáním zařadil mezi lidi, jako je Putin a jemu podobní. Nas mnogo. Pohřbít a jedeme dál. Tak to chodí v Rusku, Súdánu nebo Středoafrické republice. Máme si to ale nechat líbit u nás?

Pokud je Jurečka rovný chlap, chybu uzná a odstoupí. Žádné předsednictvo k tomu nepotřebuje. Svým činem by pomohl důvěře lidí ve vládu i svou stranu. Pokud je ale Jurečka křivák za každou cenu lpící na své funkci a postavení, pak se bude dál tvářit jako by se nic nestalo, mlžit, kličkovat a pozastavovat se nad morálními poklesky jiných, třeba Andreje Babiše. V čem je však Jurečka svým chováním jiný? Svou hroší kůží možná umlčí vlastní svědomí, přispěje však k další demoralizaci národa, který pak zvolí takové představitele, které by si možná nikdo z nás nepřál. Činy, jako jsou ty Jurečkovy, rozhodují o tom, kdo bude v Česku za pár let vládnout. Stejně jako minulé činy slovenských nebo třeba maďarských papalášů mají určitě podíl na tom, kdo dnes vládne v těchto zemích. A to už ti pak možná, Pavle Bělobrádku, tak po chuti nebude. Pravda a láska je možná jen ve společnosti, kde vedoucí představitelé reflektují své poklesky a jednají podle toho. Zatím se zdá, že pro Mariána Jurečku a lidovecké papaláše jde už jen o prázdné pojmy.

A co na to všechno říkáte Vy, paní Pekarová? Vy, s Václavem Havlem na tričku? Jak jde dohromady Jurečkovo barbarství a ideály našeho prvního polistopadového prezidenta? Doporučte mu jedinou možnou volbu. Třeba na Vás dá a odstoupí. Třeba se dá ještě něco zachránit.

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na příslušníka této strany, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 10.01.2024 19:30:46
dost dobrý pane Bezecný. Za mě si zasloužíte velkou 1*. Ale vaši soukmenovci vás ale asi brzo vyštípají.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…