Blaha (ODS): Dobrovolní hasiči z Mařatic dostali nové vysílačky a vícevrstvé zásahové oděvy

10.09.2022 11:17

Město Uherské Hradiště pokračuje v obměně a modernizaci vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů, které zřizuje. V návaznosti na modernizaci vybavení jednotek z Jarošova, Vések a Míkovic v minulých letech obdržela letos další nové vybavení také jednotka z Mařatic.

Blaha (ODS): Dobrovolní hasiči z Mařatic dostali nové vysílačky a vícevrstvé zásahové oděvy
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Nákladem téměř 110 tisíc korun byly pro tuto jednotku pořízeny nové ruční radiostanice, radiostanice do vozidla a vícevrstvé zásahové oděvy. Tento nákup podpořil polovinou vynaložené částky Zlínský kraj. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Vybavení této jednotky novými vícevrstvými zásahovými oděvy navázalo na předchozí pořízení dýchacích přístrojů.

"Pořízení zásahových oděvů a nových radiostanic pro spolehlivé spojení výrazně zlepší připravenost a akceschopnost jednotky dobrovolných hasičů z Mařatic nejen při hašení požárů, ale také při likvidaci následků jiných mimořádných událostí v souvislosti s ochrannou obyvatel města Uherské Hradiště a jejich majetku,"  informoval starosta města Stanislav Blaha.

Uherské Hradiště kontinuálně doplňuje či obměňuje výstroj a výzbroj svých hasičů. V letošním má být ještě pořízen nový dopravní automobil pro jednotku z Vések, na příští rok je obměna automobilu plánována pro změnu u dobrovolných hasičů z Uherského Hradiště.

Město Uherské Hradiště na základě požárního zákona aktuálně zřizuje 5 jednotek dobrovolných hasičů (Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Míkovice a Vésky). Ty zasahují na území města zejména mimořádných událostech, například při odstraňování následků živelních pohrom, a dále také při požárech budov nebo polního porostu. Členové jednotek, zřízených městem, se také aktivně podílejí na přípravě mládeže, organizaci společenských akcí v jednotlivých městských částech nebo při úklidu veřejných prostor v rámci celorepublikových akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny