Blažek (ODS): Není pravda, že jsme podali ústavní stížnost proti stíhání Petra Nečase

25.03.2014 17:37

Občanská demokratická strana dnes podá ústavní stížnost s cílem zrušit vyhlášku ministryně spravedlnosti, která prolomila ústavní právo všech občanů na svého zákonného soudce. Tato vyhláška však dopadá na ústavou garantovaná práva všech občanů.

Blažek (ODS): Není pravda, že jsme podali ústavní stížnost proti stíhání Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek

„Není pravda, že jsme podali ústavní stížnost proti stíhání expremiéra Petra Nečase,“ zdůrazňuje Pavel Blažek, poslanec ODS.

„Ve stížnosti, kterou Občanská demokratická strana podá, není ani jednou jméno Petra Nečase zmíněno. Naopak se stížnost odvolává na příklady čtyř konkrétních řízení, na která tato neústavní a účelová vyhláška dopadá,“ vysvětluje Pavel Blažek.

„Chceme, aby Ústavní soud zaujal stanovisko k tomu, že touto vyhláškou je obcházena zásada zákonného soudce, na kterého má každý občan ústavní právo podle svého místa bydliště, a to tím, že kroky v přípravném řízení může činit státní zastupitelství na druhém konci republiky. Pokládáme to za systémový problém a chceme, aby se Ústavní soud vyslovil k tomu, zda je to do budoucnosti možné. A to ne na případu jedná konkrétní kauzy, ale v rámci přezkumu vyhlášky,“ vysvětluje Marek Benda, poslanec ODS.

Pod ústavní stížností je podepsáno 27 poslanců, včetně všech poslanců Občanské demokratické strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.