Borecký (STAN): Chceš-li zničit člověka, znič jeho pověst aneb proč je třeba sundat Peckovou

02.10.2023 21:13 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k útokům ANO na hejtmanku Petru Peckovou

Borecký (STAN): Chceš-li zničit člověka, znič jeho pověst aneb proč je třeba sundat Peckovou
Foto: STAN
Popisek: Petr Borecký

O co jde?

Celý uplynulý týden hnutí ANO a jeho souputníci útočili na hejtmanku Petru Peckovou s tím, že „je namočená v kauze Dozimetr“ nebo, že „měla klíčovou úlohu a aktivní podíl na „odladění“ organizační struktury chystaných podvodů na středočeské správě a údržbě silnic“. A chtějí po ní, aby své jednání vysvětlila nebo odstoupila.

Tak si to pojďme shrnout.

Za doby, kdy je Petra Pecková hejtmankou Středočeského kraje

  • se Středočeský kraj umístil v žebříčku K-index Hlídače státu na 1. místě ze všech krajů v ČR z pohledu transparentnosti a minimalizace rizika korupce za rok 2022 (v roce 2020, posledním roce vlády hnutí ANO byl na 10. místě ze 14 krajů)
  • Středočeský kraj společně s Prahou vysoutěžil v historicky úplně první otevřené soutěži autobusové dopravce za více jak 22 miliard Kč, přičemž tato soutěž je uváděna jako příklad toho, jak mají veřejné soutěže v dopravě vypadat
  • byla zavedena jasná a spravedlivá pravidla pro přidělování krajských dotací
  • byla zavedena veřejně dostupná prioritizace oprav krajských silnic, takže je veřejně kontrolovatelné, proč a v jaké pořadí se opravují či budou opravovat krajské silnice
  • Středočeský kraj snížil své zadlužení o 2 miliardy Kč

A kdo Petru Peckovou kritizuje a vyzývá ji k odstoupení?

Jaroslava Pokorná Jermanová, která Středočeský kraj „proslavila“ tím, že

  • její manžel zneužíval krajské služební vozidlo
  • v době covidové krize místo aby řešila vzniklé problémy, tak podala trestní oznámení na záchranářku, která se „provinila“ jen tím, že poukázala na situaci
  • Středočeský kraj za jejího vedení vyplácel desetitisíce Kč měsíčně blízkým spolupracovníkům hejtmanky a vedení kraje za činnosti jako „monitoring hudebních festivalů“ nebo „analýzu vánočních zvyků“. Za toto zneužívání krajských peněz, jež dosáhlo milionových částek, byli pravomocně odsouzeni dva nejbližší spolupracovníci bývalé hejtmanky Jermanové.
  • umožnila vytvořit kastu VIP úředníků s platy na úrovni ministrů vlády. Její blízcí spolupracovníci brali na úřadu měsíčně od 130 do 200 tisíc Kč. Porušení zákona jednoznačně zjistila kontrola z Ministerstva financí.

Jednací místnost hejtmanky na krajském úřadu svým zabezpečením proti odposlechům ze všeho nejvíce připomínala centrálu Pentagonu.

Nezapomeňme ale na dalšího jejího kolegu. Je jím Martin Herman. Když budete pátrat po tom, jakou tento exponent ANO a středočeský zastupitel po sobě zanechal stopu, tak zjistíte, že je to jen to,

  • že jej Policie ČR usvědčila, že před komunálními volbami v Kolíně pod falešným jménem Havlíček rozšiřoval lživé letáky
  • a že v roce 2021 porušil covidovou karanténu na jednání krajského zastupitelstva.

Jinou významnou stopu tento člověk po sobě nezanechal.

Ponechávám stranou, že na tiskové konferenci ANO byli lidé jako Andrej Babiš (na vyjmenování jeho kauz by mi nestačil limit příspěvku) nebo Alena Schillerová, jejíž rodinný příslušník se vykoupil z trestního stíhání tím, že zaplatil statisíce do fondu na pomoc obětem trestných činů. A opomenout nemohu v pozadí stojícího Karla Havlíčka, který se zase neváhal angažovat v byznyse s podáváním kmenových buněk na smrt nemocným lidem.

Nedá mi, musím se veřejně zeptat.

Kde berete paní Jermanová, pane Hermane a vaši spolupracovníci tu drzost špinit dobrou pověst středočeské hejtmanky Petry Peckové? Vy, kteří máte na hlavě kýbl másla?

Drzost špinit pověst ženy, která nejdříve bojovala za lidi v pořadu Občanské judo a potom jako starostka Mnichovic – a kterým také starostovala bez jediné kauzy?

To si fakt myslíte, že lidé nemají mozek a zdravý rozum?

Ptám se ale i voličů hnutí ANO.

Rozumím, že nesouhlasíte třeba s tím, jak vláda spravuje tuto zemi. Rozumím, že Vás, stejně jako mne, pobouřila kauza Dozimetr. Rozumím třeba i tomu, že nesouhlasíte s tím, jak současné vedení Středočeského kraje tento kraj vede.

Ale opravdu Vám nevadí, že Vás reprezentují lidé, kteří svým celým dosavadním životem ukazují, že jim jsou Vaše problémy ve skutečnosti úplně jedno a to jediné, o co jim jde, jsou peníze a moc?

Opravdu Vám nevadí, že tito lidé, místo toho, aby přinášeli věcné argumenty a diskusi, tak přinášejí jen osobní útoky, lži, nevraživost a nenávist?

Nemohu si pomoci, ale přijde mi, že zde se tito lidé snaží aplikovat do praxe Leninovo rčení: „Chceme-li zničit národ, musíme nejprve zničit jeho morálku, a padne nám do klína jako zralé ovoce“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…