ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4: Podáme vám pomocnou ruku při řešení účtů za energie

11.09.2022 7:37

Na všechny občany v současnosti drtivě dopadá extrémní zdražení energií, která pravicová vláda bohužel řeší nedostatečně a chaoticky. Mnoho lidí hledá způsob, jak ušetřit a současně snížit svojí energetickou spotřebu. ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4 proto přichází s návrhem, jak občanům rychle a účinně pomoci.

ČSSD a nezávislí: Solidarita pro Prahu 4: Podáme vám pomocnou ruku při řešení účtů za energie
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 4

„Varujeme občany před aktivitami podvodníků, kteří nabízejí zdánlivě výhodné energetické balíčky a ve skutečnosti sledují jenom výši své marže. Chceme na radnici Prahy 4 sestavit tým odborníků, který bude občanům poskytovat bezplatné poradenství v oblasti energií. Lidé se tak dozvědí, jak si snížit své účty i svou spotřebu. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí
Poradenství bude individuální, abychom dosáhli toho, že doporučení budou přesně odpovídat specifické situaci každé domácnosti. Občané se také dozvědí, jak by jejich bytové družstvo či sdružení vlastníků mohlo nejlépe využít moderní technologie, jako jsou například solární panely či tepelná čerpadla,“ uvedl lídr kandidátky Petr Horálek.     

Po každém využití této služby bude možné vyplnit dotazník spokojenosti. V případě poskytnutí emailu dostane uživatel po půl roce další dotazník, aby vedení městské části vědělo, zda byly poskytnuté poradenské služby pro občany opravdu přínosné. „Nově zřízený poradenský tým poslouží nejenom na služby pro občany, ale jeho služby využije k dosažení energetických úspor a přechodu na nové moderní úsporné technologie i samotná městská část a její organizace,“ dodává Petr Horálek.

„S neetickým jednáním při změnách tarifu pro odběr elektřiny mám osobní zkušenost. Jeden člen mé rodiny nedávno odsouhlasil po telefonu údajně jen kosmetickou změnu názvu produktu. Když mu dorazila domů nová smlouva, bylo tam malým písmem uvedeno, že dodavatel může změnit cenu kdykoliv po oznámení. Podobnou chybu mohly udělat stovky domácností. Mrzí mě, že někteří dodavatelé zneužívají důvěry lidí a chovají se fakticky jako energošmejdi. Je důležité, aby občané věděli, kam si mají přijít pro radu,“ vysvětluje kandidát Pavel Traub.

Vytvoření a fungování týmu odborníků na energie bude pro městkou část představovat na začátku náklady navíc. „Z dlouhodobého hlediska se to ale vyplatí, protože dosáhneme finančních úspor a především podáme na rozdíl od současné vlády pomocnou ruku našim spoluobčanům. V prvotní fázi budou zvýšené náklady pokryty například z rozpočtu na PR a některé volnočasové akce,“ vysvětluje dvojka kandidátky Filip Outrata.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…