Černoch (Úsvit): Migrační krize v ČR nabírá na obrátkách

08.08.2015 13:09

ČR není pro imigranty cílovou zemí a podle toho se tu chovají. Demolují budovy, vyhrožují, dožadují se mobilů a transportu do Německa. Jeden z nich dokonce křičel: „Počkejte, až nás bude víc vy bílý svině, všechny vás podřízneme!“.

Černoch (Úsvit): Migrační krize v ČR nabírá na obrátkách
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Situace, před kterou jsem varoval, nastala. Argument mnohých politiků a členů vlády, že Česká republika není cílovou zemí, a proto není zásadně nutné situaci řešit, jsem komentoval s tím, že nastane jediné. V Čechách budou zadrženy stovky lidí, pro které ČR není cílovou zemí a budou se tu podle toho také chovat. Naši občané se budou bát o svou bezpečnost a naštvaní imigranti, které nebudeme moci pustit dál, nám situaci rozhodně neusnadní.

Ostatně jako první vlaštovku takového případu můžeme chápat situaci, která nastala v uprchlickém táboře v Bělé. Imigranti se dožadovali volného průchodu do Německa nebo Skandinávie a také mobilních telefonů. Když byly jejich požadavky zamítnuty, začali demolovat budovu. Otázka k zamyšlení: Co by se asi stalo, kdyby byli na svobodě? Demolovali by snad naše ulice a domy? Nutno podotknout, že uprchlický tábor v Bělé je přeplněný a imigranti se již několikrát pokusili o útěk.

Tamní zaměstnanci tvrdí, že jim je pravidelně vyhrožováno podřezáním nebo znásilněním. Je to práce opravdu pro psychicky otrlé povahy. Je na běžném pořadu dne, že imigranti vyhrožují i sebevraždou nebo skáčou z oken. Jeden ze zadržovaných uprchlíků podle svědků dokonce křičel: „Počkejte, až nás bude víc vy bílý svině, všechny vás podřízneme!“.

Zaměstnanci kromě fyzické a psychické újmy navíc riskují i nakažení nejrůznějšími chorobami, například HIV, chlamydiemi na plicích, dokonce se už mluví o případu nákazy tuberkulózou. Uprchlíci totiž nemají žádné očkování, ba co víc, nemají ho ani samotní zaměstnanci! O tom, že by s uprchlíky pracovali například v rukavicích nebo v rouškách si také mohou nechat zdát. Přitom například vojáci, kteří jeli na misi do Afghánistánu, ze kterého je v táboře v Bělé nejvíce utečenců, museli mít před odletem mnoho speciálních očkování.

Zaměstnanci Ministerstva vnitra již déle jak měsíc obvolávají bývalé uprchlické tábory, opuštěné hotely, hostely, nejrůznější útulky a další objekty, do kterých by další uprchlíci mohli být umístěni.

Ministerstvo vnitra si zatím také pronajalo dvacet bytů v Havířově na Karvinsku. Bydlet v nich budou imigranti, kteří v ČR již azyl získali. K dnešnímu dni je jich plná zhruba polovina. Byty by měly pomoci uprchlíkům se zde usídlit, bydlet v nich však mohou maximálně po dobu osmnácti měsíců. Jedná se tedy o tzv. integrační byty, které jsou určeny osobám s mezinárodní ochranou, tedy azylem.

Pár desítek kilometrů od hraničního přechodu Strážný, v německém městě Pasov, které je hojně navštěvováno českými turisty, a do kterého jezdí obyvatelé Jižních Čech s oblibou nakupovat, nastala krizová situace. Město je zaplaveno uprchlíky. Denně jich tam přichází na pět set. Jak se tam dostali? Utekli z Rakouska.

Němci sami neví, jak nastalou situaci ve městě řešit, a tak jsou nedaleko českých hranic ohrožováni i čeští řidiči kamionů, na které uprchlíci hází kameny, aby je zpomalili. Následně se snaží dostat do jejich nákladového prostoru, neváhají ani rozřezat plachty, takže škody dopravců jdou do desítek tisíc korun. Imigranti ohrožují i řidiče osobních vozidel a vůbec celkovou dopravní situaci.

Každý den je na území České republiky zadrženo několik desítek nelegálních imigrantů. Minulý víkend jich bylo dokonce zadrženo rekordní množství. Plně podporuji výrok prezidenta Miloše Zemana, který řekl, že je připraveno 1500 vojáků k ochraně hranic. Proto ještě jednou a důrazně: Pošlete vojáky na české hranice! Česká vládo, nemůžeme už čekat s rukama složenýma v klíně, mohlo by být pozdě!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…