Černochová (ODS): Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali

29.06.2020 21:01

Komentář na facebookovém profilu k situaci v USA a policii

Černochová (ODS): Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Ostrakizace policistů v různých metropolích v Evropě a Severní Americe je pro mě absolutně nepochopitelná a nebezpečná. Některé, mnohdy levicové či zelené, radnice nechápou, že policie je tu od toho, aby nás chránila a dohlížela na dodržování práva a zajistila veřejný pořádek.

Pokud neexistuje řád a pořádek, ohrožuje se tím bezpečnost obyvatel a nastupuje na scénu chaos. Takhle jednoduchá ta rovnice je. Různé pokusy, jako byl ten ve čtvrti Capitol Hill v americkém Seattlu, kde vyhlásili „autonomní zónu“ bez přítomnosti policie, vždy nakonec končí rabováním, krádežemi, vloupáními, přepadeními, žhářstvím, ale i znásilněními. V Berlíně zas novou legislativou ukazují, že svým policistům nedůvěřují. Pokud budou muset policisté neustále dokazovat, že jejich zákrok nebyl rasistický, povede to k jedinému – budou mít svázané ruce, budou mít oprávněné obavy zasáhnout a raději budou přehlížet porušování zákona i v případech, kdy je nutné bezprostředně jednat. Policisté budou mít strach a raději budou situaci monitorovat, místo aby konali.

Evropa je na tom s rasismem lépe než v minulosti, ačkoliv excesy se dějí. A já jen prosím, nevytvářejme problémy tam, kde reálně nejsou, a važme si těch, kteří chrání naši bezpečnost a neztěžujme jim práci prázdnými výkřiky a podružnostmi...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.