Chalupa (ANO): Podívejme se na kompetenci těch, kteří mají v popisu práce obranu a bezpečnost

28.11.2018 6:34

V diplomacii platí, že nejlepší dialog je ten, kdy vedle leží nabitá pistole, pronesl senátor Fischer...

Chalupa (ANO): Podívejme se na kompetenci těch, kteří mají v popisu práce obranu a bezpečnost
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

A pozor - pan P. Fischer není pouhý řadový senátor, pan Fischer byl zvolen do funkce předsedy Senátního Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Běžný člověk by si si možná, naivně, řekl, že do těchto funkcí budou voleni ti, kteří mají k danné problematice alespoň minimální kompetenci....leč člověk míní a politika! mění...

Pan P. Fischer, který se tentokrát nevyjadřoval k tomu, kdo by neměl být velvyslancem ČR v Číně (z důvodu nedostatečné vybavenosti ohledně bezpečnosti) vyjadřoval k tomu, jaký postoj má Česká republika zaujmout k Rusku, přesněji řečeno k Ruské federaci, v současné další oboustraně eskalující bezpečnostní krizi. Člověk, který má sám o sobě velmi vysoké mínění coby bývalý diplomat, doporučil toto vysoce odborné stanovisko:  "v diplomacii platí, že nejlepší dialog je ten, kdy vedle leží nabitá pistole."

Pan Fišer, zmínil nabitou pistoli - já dodávám - tak snad jedině se s ní sám zastřelit. 

A na facebooku jsem panu Fišerovi poradil toto - podívejte se pane předsedo Senátního Výboru pro zahraniční věci, OBRANU A BEZPEČNOST na SKUTEČNÝ stav, nikoliv ten "potěmkinovsky-oficiálně-optimistický", ozbrojených sil národních armád NATO bez ozbrojených sil USA a Velké Británie - a teprve pak mluvte o nabité pistoli. Na mne, přiznám se bez mučení, toto vyjádření působí trochu legračně. 

A nyní se podívejme, kdeže to tento kompetentní pan senátor předtím působil? Zda nebyl přímo u "toho"aby věci potřebným způsobem ovlivnil v duchu oné "nabité pistole".....¨

Á už vím.....pan senátor působil jako poradce pana prezidenta Havla. Přesněji řečeno - pan senátor působil jako poradce prezidenta v období, kdy došlo v podstatě k totální likvidaci domácího obranného průmyslu, kdy jsme přenechali všechny dlouhodobě budované významné trhy našim současným přátelům z NATO, kdy došlo k rychlé likvidaci schopností našich ozbrojených sil - myslím skutečné armády, k likvidaci funkční divizní hierarchie, ke zrušení vojenské prezenční služby, k totální likvidaci Civilní obrany, tehdejšího Svazarmu, odstranění Branné výchovy ze škol....atd.atd. 

Jinými slovy - pan senátor Fischer, který zasvěceně a vznešeně hovoří o "nabité pistoli" na stole, ten který v nejvyšších patrech politiky ČR a pak ve Francii pil jistě zasloužené "víno" prýštící z likvidované obranyschopnosti České republiky plnými doušky, nám nyní budete kázat zkaženou vodu?! 

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

V klidu se dá konstatovat, že právě díky lidem jako je pan Fischer si tu jím zmíněnou nabitou pistoli můžeme tak akorát namalovat. Jaký je stav a v důsledku čeho a koho je tento stav, vím nejen já, ví to tisíce lidí z oboru obrany a bezpečnosti a nepochybuji, že to víte i Vy pane Fischere (i když pan Weich říkával, že nejlépe placené je nepamatovat si....asi měl pravdu).

A víte kdo to také ví? 

No ví to i ten Rus - a ten se musí smíchem za břicho popadat, když vidí zrovna Vás vykládat tato "moudra".
Jsem velmi rozčarován tím, jakou úroveň sebevědomí na jedné sraně a zároveň ztráty paměti, (ne)schopnosti sebereflexe, odpovědnosti a doslova drzosti vůči občanské veřejnosti na straně druhé pan senátor (a není sám) předvádí. Moje babička by řekla - že Vás, pane senátore hanba nefackuje. 

Tož tak - abychom se trochu orientovali v tom, kdo je kdo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.