Chalupa (ANO): Podívejme se na kompetenci těch, kteří mají v popisu práce obranu a bezpečnost

28.11.2018 6:34

V diplomacii platí, že nejlepší dialog je ten, kdy vedle leží nabitá pistole, pronesl senátor Fischer...

Chalupa (ANO): Podívejme se na kompetenci těch, kteří mají v popisu práce obranu a bezpečnost
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

A pozor - pan P. Fischer není pouhý řadový senátor, pan Fischer byl zvolen do funkce předsedy Senátního Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Běžný člověk by si si možná, naivně, řekl, že do těchto funkcí budou voleni ti, kteří mají k danné problematice alespoň minimální kompetenci....leč člověk míní a politika! mění...

Pan P. Fischer, který se tentokrát nevyjadřoval k tomu, kdo by neměl být velvyslancem ČR v Číně (z důvodu nedostatečné vybavenosti ohledně bezpečnosti) vyjadřoval k tomu, jaký postoj má Česká republika zaujmout k Rusku, přesněji řečeno k Ruské federaci, v současné další oboustraně eskalující bezpečnostní krizi. Člověk, který má sám o sobě velmi vysoké mínění coby bývalý diplomat, doporučil toto vysoce odborné stanovisko:  "v diplomacii platí, že nejlepší dialog je ten, kdy vedle leží nabitá pistole."

Pan Fišer, zmínil nabitou pistoli - já dodávám - tak snad jedině se s ní sám zastřelit. 

A na facebooku jsem panu Fišerovi poradil toto - podívejte se pane předsedo Senátního Výboru pro zahraniční věci, OBRANU A BEZPEČNOST na SKUTEČNÝ stav, nikoliv ten "potěmkinovsky-oficiálně-optimistický", ozbrojených sil národních armád NATO bez ozbrojených sil USA a Velké Británie - a teprve pak mluvte o nabité pistoli. Na mne, přiznám se bez mučení, toto vyjádření působí trochu legračně. 

A nyní se podívejme, kdeže to tento kompetentní pan senátor předtím působil? Zda nebyl přímo u "toho"aby věci potřebným způsobem ovlivnil v duchu oné "nabité pistole".....¨

Á už vím.....pan senátor působil jako poradce pana prezidenta Havla. Přesněji řečeno - pan senátor působil jako poradce prezidenta v období, kdy došlo v podstatě k totální likvidaci domácího obranného průmyslu, kdy jsme přenechali všechny dlouhodobě budované významné trhy našim současným přátelům z NATO, kdy došlo k rychlé likvidaci schopností našich ozbrojených sil - myslím skutečné armády, k likvidaci funkční divizní hierarchie, ke zrušení vojenské prezenční služby, k totální likvidaci Civilní obrany, tehdejšího Svazarmu, odstranění Branné výchovy ze škol....atd.atd. 

Jinými slovy - pan senátor Fischer, který zasvěceně a vznešeně hovoří o "nabité pistoli" na stole, ten který v nejvyšších patrech politiky ČR a pak ve Francii pil jistě zasloužené "víno" prýštící z likvidované obranyschopnosti České republiky plnými doušky, nám nyní budete kázat zkaženou vodu?! 

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

V klidu se dá konstatovat, že právě díky lidem jako je pan Fischer si tu jím zmíněnou nabitou pistoli můžeme tak akorát namalovat. Jaký je stav a v důsledku čeho a koho je tento stav, vím nejen já, ví to tisíce lidí z oboru obrany a bezpečnosti a nepochybuji, že to víte i Vy pane Fischere (i když pan Weich říkával, že nejlépe placené je nepamatovat si....asi měl pravdu).

A víte kdo to také ví? 

No ví to i ten Rus - a ten se musí smíchem za břicho popadat, když vidí zrovna Vás vykládat tato "moudra".
Jsem velmi rozčarován tím, jakou úroveň sebevědomí na jedné sraně a zároveň ztráty paměti, (ne)schopnosti sebereflexe, odpovědnosti a doslova drzosti vůči občanské veřejnosti na straně druhé pan senátor (a není sám) předvádí. Moje babička by řekla - že Vás, pane senátore hanba nefackuje. 

Tož tak - abychom se trochu orientovali v tom, kdo je kdo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…