Chalupa (ANO): Ten, kdo tu prohrává, je stále jen a pouze občan České republiky

11.01.2018 8:36

Opoziční strany se po středečním jednání Sněmovny obuly do hnutí ANO, že nezvládlo schůzi, na které se mělo hlasovat o důvěře Babišově vládě. ODS mluví o politické porážce vítěze voleb, ČSSD o velké ostudě... Kdo by to byl býval čekal, že.

Chalupa (ANO): Ten, kdo tu prohrává, je stále jen a pouze občan České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Politická porážka (silou několika desítek občanů, kteří aktuálně sedí v poslaneckých lavicích) politického vítěze parlamentních voleb (hlasy mnoha stovek tisíců občanů, nesedících v poslaneckých lavicích) - poněkud logicky krkolomné, ale budiž.Bohužel tento výrok je jednak nepravdivý a jednak z něj v ryzí podobě čiší ono skleníkové prostředí ctihodné instituce Dolní komory Parlamentu České republiky. Totiž ten, kdo tu prohrává, je jen a pouze občan České republiky, tedy země, která místo toho, aby rychle a efektivně řešila dlouhodobý deficit jejího stavu a rozvoje, aby pokud možno co nejdříve prokázala  svou suverenitu a sebevědomí v mezinárodním prostředí, místo toho, aby v ní bylo odpovědně vládnuto, aby bylo rozhodováno ve prospěch nás všech (viz Programové prohlášení vlády) se díky většině zneuznaných a zapšklých reprezentantů - poslanců - zejména tzv. "tradičních" politických stran (takto i outsiderů proběhlých parlamentních voleb), kterým nebyl v předklonu nabídnut jakýsi politický úplatek (ministerské nebo jiné teplé křeslo), potácí v jakési smutné demokratické komedii - občané si jistě přeberou kdo a proč toto v podstatě ochotnické divadelní představení sehrávané na adrese Sněmovní 4 režíruje....

Dovolím si ještě krátký komentář k poznámce ohledně hodnocení předneseného Vládního prohlášení:...hydepark 24 cz - pan Kamil Švec: "ANO opsalo digitální agendu od pirátů" (volně parafrázováno)... ale kdež vážený pane, pronášíte velmi vážné soudy, aniž o tom cokoliv víte (nepamatuji se, že byste se kdy objevil na Podvýboru pro ICT a E-Government Hospodářského výboru PSP ČR, že byste se třeba osobně zeptal...).Byl jsem u řešení "digitální" problematiky celkem dlouho, v podstatě od doby, kdy vznikla myšlenka založení Národního centra pro kybernetickou bezpečnost.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Ujišťuji Vás, že k tomu, abychom byli v ANO schopni definovat nejen příslušné problémy, ale i navrhovat potřebná řešení, na to fakt nepotřebujeme od Pirátů (nejenom od nich) nic opisovat.

A skutečně na závěr - Piráty jsem poprvé zaregistroval v pořadu paní Jílkové, kdy sem panu Ferejnčíkovi veřejně dokázal, že pokud jde problematiku legislativy týkající se kybernetické bezpečnosti a Vojenského zpravodajství, že oč menší vládne odbornou kompetenci o to větší má fanatickou snahu zabránit nezbytným opatřením souvisejících s obranou země - a to za každou (rozuměj jakoukoliv cenu)... Myšleno cenu pro občana.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…